Farmacia din camara – Remedii naturiste pentru sanatatea copilului tau

Remediile naturiste, pe baza de plante, sunt foarte potrivite pentru cei mici: neinvazive, fara efecte secundare, au si avantajul ca se afla oricand la indemana ta.

Natura iti vine in ajutor in multe feluri. In afara de plantele „de ceai despre care stii ca au proprie­tati vindeca­toare, la fel de bune sunt legumele si fruc­tele.

Ceaiuri diverse, cataplasme cu plante, fructe si legume consumate in supe ori sub forma de cocteiluri vitaminizante… iata o multime de metode la care ai putea apela ori de cate ori cei din familia ta au o problema.

Cand le folosim?
Desigur, remediile naturiste nu sunt niste leacuri in­stan­tanee, mi­ra­culoase. Ele sunt bu­ne pentru afectiuni minore, precum dureri de cap, intepaturi, febra, un mic accident…

Far­macia naturii nu este un dulap cu me­dicamente. Asa cum spun fitoterapeutii, reme­diile preparate in casa trebuie sa contina si altceva decat substante active: energii nevazute, precum grija si dragostea cu care le prepari.

Fitoterapia
Unul dintre remediile terapeutice naturiste cele mai intalnite, fitote­ra­pia poate fi aplicata, spre deosebire de homeopatie, si de catre persoane care nu au studiat despre remediile pe baza de plante. Daca iti place domeniul, poti fi autodidact si poti aplica in casa diverse retete citite in carti si reviste.

Fitoterapia si cunostintele despre proprietatile plantelor au fost consemnate inca de la inceputurile istoriei scrise. Insa probabil ca primele notiuni despre puterea te­ra­peutica a naturii au fost deprinse inca din preistorie, pe baza unor observatii empirice (sau poate pe baza unei comuniuni cu natura mult mai puternice decat ne putem imagina astazi).

Cercetarile stiintifice moderne demonstreaza si ele ca fitoterapia este o ramura complementara a medi­cinei, care ajuta la refacerea bolnavilor sau la prevenirea, de timpuriu, a unor afectiuni grave.

Poate ca nu stii, insa probabil ca si tu cunosti, instinctiv, cate ceva despre fitoterapie: simplul fapt ca atunci cand copilul tau e racit ii prepari o supa de pui in care pui la fiert si o ceapa, inseamna ca stii deja, instinctiv, cate ceva despre puterea naturii de a-ti veni in ajutor atunci cand esti bolnav.

Homeopatia
Alaturi de reflexoterapie, acupunctura, kinetoterapie si alte metode naturiste, precum tratamentul cu biorezonanta magnetica, culori, cristale etc., hometopatia face parte dintre stiintele naturiste care necesita studii prelabile.

Daca tii la un tratament 100% natural, familia ta poate apela la un medic homeopat, iar acesta va prescrie anumite pastilute (toate pe baza de extrase din plante) in functie nu doar de afectiune, ci si de trasaturile psihologice ale persoanei care face tratamentul.

Asta, deoarece homeopatii sunt adeptii ideii ca trupul nu poate fi vindecat daca nu vindeci mai intai spiritul.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice