Imagini cutremurătoare după seismul din Turcia. O fetiță și-a protejat fratele mai mic cu propriul corp sub dărâmături

Cutremurul de luni dimineață a șocat întreaga lume. Ies la iveală noi imagini și clipuri video cu dezastrul produs de cutremurul de pe 6 februarie, de la granița Turciei cu Siria.

Copiii, captivi sub zidurile blocului de peste 17 ore

Recent, a apărut pe rețeaua de socializare Twitter un clip cu doi copii prinși sub dărâmăturile unei clădiri. Jurnalistul Zuher Almosa a publicat pe contul său o înregistrare emoționantă de doar câteva secunde. El a surprins doi frați, în viață, prinși sub plăcile de beton ale unui bloc spulberat. Copiii au stat captivi cel puțin 17 ore până când cineva i-a găsit. În mod șocant, fata care și-a salvat fratele mai mic cu propriul corp, i-ar fi spus salvatorului să-i scoată de acolo, cu promisiunea că va deveni apoi „sclava' lui.

Cutremurul de 7,8 grade, din Turcia.Un bebeluș a supraviețuit în mod miraculos după ce mama lui l-a născut sub dărâmături / Video

„După mai bine de 17 ore de stat sub dărâmături, fetița îi spune salvatorului când ajunge la ea: Scoateți-ne de sub dărâmătura asta, domnule, vă voi deveni sclavă' – este mesajul transmis de Almosa în dreptul clipului emoționant.

Unii internauți au întrebat de ce ar avea un copil mentalitatea aceasta, să îi spună unui adult că îi va deveni sclav dacă îl ajută. Iar cel care a postat cazul a ținut să explice că expresia nu trebuie luată literalmente. Deoarece a spune așa ceva cuiva, în cultura arabă, este un semn de recunoștință.

În cultura arabă, aceasta este considerată o formă de recunoștință, nu trebuie luat sensul literal al cuvântului… Trebuie să știți asta.

„Sunt în siguranță, primesc îngrijiri!”

Jurnalistul a mai precizat că i-au filmat pe copii și i-au ținut de vorbă pentru a le distrage atenția în timp ce echipajele încercau să vină să îi scoată de acolo.

Sunt în siguranță și primesc asistență medicală în nordul Siriei… Filmam videoclipul și discutam cu ei. Pentru a-i ține ocupați cu situația lor până când echipele de salvare vin la fața locului cu echipamentul necesar.'

Postarea jurnalistului s-a viralizat, fiind vizionată de peste 155 de mii de internauți și strângând peste 1.600 de reacții.

Amintim că pe 6 februarie 2023, un cutremur cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara Richter a zguduit Turcia și Siria, lăsând în urmă mii de morți și zeci de mii de răniți.

Foto – Twitter


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri