Cuvintele spuse de un băiat mamei sale chiar înainte de a se sinucide

Fără categorie

Ante, un băiat în vârstă de 14 ani, din Australia, s-a sinucis după ce a fost victimă a bullying-ului la școala în care învăța. Mama sa a observat că băiatul are un comportament neobișnuit luni, când s-a întors de la școală. Copilul i-a spus femeii că nu vrea să mai meargă la cursuri a doua zi, deși urmau să aibă loc întreceri sportive, eveniment de la care el nu lipsea niciodată.

„În trecut, când și-a rupt clavicula sau ligamentele degetelor, mă întreba într-una dacă poate să meargă la rugby. Nu îl puteai opri. Mi s-a părut ciudat, dar nu am întrebat de ce, iar vremea nu era foarte bună, așa că l-am lăsat să stea acasă. L-am văzut mohorât, parcă nu era el în ziua aceea', a povestit Lora Sutalo, mama adolescentului, potrviti presei locale.

Lora și-a amintit și ultimele cuvinte pe care le-a auzit de la Ante, înainte ca tragedia să se petreacă: „Mi-a spus: ‘să știi că totul va fi bine, mamă' și m-a îmbrățișat.'

Citește și: Bullying-ul în școlile românești – Povestea Anei, care n-ar trebui să se mai repete vreodată

La scurt timp după ce au vorbit, femeia l-a găsit pe copil prăbușit pe podea, în baie. Lora și-a dus fiul de urgență la spital, dar băiatul a decedat a doua zi.

Lora Sutalo este convinsă că Ante a fost victima bullying-ului la școală, neputând să înțeleagă altfel ce l-a determinat pe adolescent să-și pună capăt zilelor.

„Nu m-am gândit că este victima bullying-ului pentru că era mereu plin de viață, avea multă încredere în el și avea mulți prieteni. Nu m-am gândit niciodată că ar face așa ceva. Era impulsiv și cred că fiecare reacționează în mod diferit. Ceea ce i-au spus sau ce i-au făcut a declanșat asta, pentru că era plin de viață, un copil amuzant, cu zâmbetul pe buze', a adăugat mama adolescentului.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din