De ce vitamine are nevoie copilul tău

Sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Uite care sunt cele mai importante vitamine pentru sănătatea juniorului.

 A

Vitamina A joacă un rol important în buna dezvoltare a vederii și oaselor și este esențială pentru funcționarea sistemului imunitar. Vezi care este necesarul de vitamina A pentru copii, în funcție de vârstă

Surse de vitamina A: ouă, ficat, pește gras (somon, hering, macrou), lapte integral și produse lactate nedegresate (smântână, unt), legume și fructe verzi (spanac, salată verde), galbene (lămâie, grepfruit) sau portocalii (mango, portocale, morcovi).

 

 B

Complextul de vitamine B -B2, B3, B6, and B12 – ajută metabolismul, furnizează energie și menține sănătatea sistemelor circulator și nervos. Oferă-i copilului tău alimente bogate în vitaminele B – curcan, pește, nuci, migdale, ouă, leguminoase.

 C

Importantă pentru mușchi și țesuturi, și pentru sănătatea pielii, oaselor și dinților, vitamina C contribuie la formarea globulelor roșii și întărește pereții vaselor de sânge, prevenind apariția vânătăilor. Vitamina C întărește sistemul imunitar, reducând riscul de apariție a infecțiilor și, foarte important, reduce riscul de anemie feriprivă, ajutând la absorbția fierului. Surse de vitamina C: citricele (lămâi, portocale, kiwi, grapefruit), ardei roșu gras.

D

Cel mai probabil știi deja că vitamina D ajută la absorbția calciului și la formarea unui sistem osos puternic, prevenind rahitismul.

Oferă-i copilului alimente bogate în vitamina D: ouă, lactate nedegresate (unt, brânză), ficat, pește gras, ulei de ficat de cod.

foto Shutterstock


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Alimentatie