De ce vitamine are nevoie copilul tău

Sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Uite care sunt cele mai importante vitamine pentru sănătatea juniorului.

 A

Vitamina A joacă un rol important în buna dezvoltare a vederii și oaselor și este esențială pentru funcționarea sistemului imunitar. Vezi care este necesarul de vitamina A pentru copii, în funcție de vârstă

Surse de vitamina A: ouă, ficat, pește gras (somon, hering, macrou), lapte integral și produse lactate nedegresate (smântână, unt), legume și fructe verzi (spanac, salată verde), galbene (lămâie, grepfruit) sau portocalii (mango, portocale, morcovi).

 

 B

Complextul de vitamine B -B2, B3, B6, and B12 – ajută metabolismul, furnizează energie și menține sănătatea sistemelor circulator și nervos. Oferă-i copilului tău alimente bogate în vitaminele B – curcan, pește, nuci, migdale, ouă, leguminoase.

 C

Importantă pentru mușchi și țesuturi, și pentru sănătatea pielii, oaselor și dinților, vitamina C contribuie la formarea globulelor roșii și întărește pereții vaselor de sânge, prevenind apariția vânătăilor. Vitamina C întărește sistemul imunitar, reducând riscul de apariție a infecțiilor și, foarte important, reduce riscul de anemie feriprivă, ajutând la absorbția fierului. Surse de vitamina C: citricele (lămâi, portocale, kiwi, grapefruit), ardei roșu gras.

D

Cel mai probabil știi deja că vitamina D ajută la absorbția calciului și la formarea unui sistem osos puternic, prevenind rahitismul.

Oferă-i copilului alimente bogate în vitamina D: ouă, lactate nedegresate (unt, brânză), ficat, pește gras, ulei de ficat de cod.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie