Un copil cu o formă asemănătoare a sindromului Kawasaki, ce avea anticorpi la COVID-19, a murit

Fără categorie

În Franța, un copil în vârstă de 9 ani, care prezenta simptome ale unei forme similare cu boala Kawasaki, descrise la pacienţi tineri care au intrat în contact cu coronavirusul, a murit.

Acesta este primul deces de acest tip din Franţa, unde, în ultimele trei săptămâni au fost semnalate peste 125 de cazuri de copii care au dezvoltat un sindrom inflamator similar bolii Kawasaki.

Citește și: Dr. Mihai Craiu, despre sindromul inflamator Kawasaki: „Nu știm dacă este produs de SARS-CoV-2, dar știm că nu e contagios'

Copilul a murit din cauza unei „afectări neurologice asociate stopului cardiac” și prezenta „o serologie care arăta că a fost în contact” cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19, a spus profesorul Fabrice Michel, directorului secţiei de reanimare pediatrică la spitalul La Timone din Marsilia, potrivit publicației thelocal.fr.

Copilul a prezentat „disconfort sever cu stop cardiac” la domiciliul său din Marsillia înainte de a fi transportat la spital. El a fost sub tratament timp de şapte zile, însă sâmbătă a încetat din viață.

Alte decese au fost raportate după dezvoltarea unor astfel de simptome, printre acestea fiind al unui adolescent de 14 ani, COVID-19 pozitiv şi fără patologie subiacentă din Marea Britanie şi al un copil, de cinci ani, din New York.

Citește și: Primul bebeluș din România infectat cu coronavirus s-a vindecat

Simptomele prezente în cazurile copiilor decedați includ febră mare, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţii cutanate, conjunctivită şi limbă inflamată.

Cu toate că sunt apropiate de simptomele bolii Kawasaki, în cazul sindromului care a provocat decesul copilului de 9 ani, caracterul inflamator şi leziunile cardiace au fost mult mai evidente, conform părerii medicilor.

Aceste cazuri afectează un număr foarte mic de copii şi s-a înregistrat un singur deces. Așadar, nu ar trebui să ne facem multe griji”, a mai precizat Fabrice Michel.

sursa foto -123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din