Diagnosticul primit de un băiat caruia i s-a spus inițial că durerile pe care le acuza sunt din cauza jocurilor video

Un băiețel căruia i s-a spus inițial că durerile de gât pe care le acuză sunt pentru că și-a petrecut prea mult timp jucându-se pe telefon, a aflat că are, de fapt, o afecțiune mult mai gravă.

La fel ca mulți tineri de vârsta sa, lui Ronnie Hood, în vârstă de 11 ani, i-a plăcut să-și petreacă multe weekenduri jucând jocuri video pe telefonul său.

Așadar, când a început să sufere de dureri de gât, medicul de familie a sugerat că trebuie să fie din cauza tensiunii cauzate de aplecarea pentru a se uita în jos la telefonul său. Dar cauza reală a fost în cele din urmă dezvăluită a fi un cancer incurabil și mortal care creștea „ca o caracatiță' în jurul creierului.

În mod tragic, iar băiatul a primit doar câteva luni de trăit.

Ronnie se confrunta cu dureri de gât insuportabile de un an când părinții lui l-au dus la medicul de familie. Elevul a fost apoi îndrumat către un kinetoterapeut pentru ajutor cu ceea ce se credea a fi o leziune de tulpină repetitivă.

Dar aceste exerciții de fizio l-au lăsat „plângând de durere' și, fără ameliorare a simptomelor sale, așa că părinții lui Vicky (50 de ani) și Nick (58 de ani), au cerut o scanare RMN. Acest lucru a fost efectuat în februarie și a scos la iveală o tumoare în formă de caracatiță pe creierul său, aproape de vârful coloanei vertebrale.

Citește și – Un copil a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, după ce părinții lui au crezut că are o „afecțiune la stomac'

O analiză ulterioară a arătat că este vorba despre gliom difuz la linie mediană (DIPG), un tip rar de cancer cerebral care afectează doar aproximativ 20 până la 30 de copii în Marea Britanie pe an, în mare parte apărând la copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 10 ani.

Crește în linia mediană, între cele două jumătăți ale creierului și ucide majoritatea pacienților în decurs de un an. Doar doi la sută dintre pacienți sunt în viață la cinci ani de la diagnosticare. În medie, pacienții diagnosticați cu DIPG se pot aștepta să supraviețuiască între opt și 11 luni.

„Ronnie nu era bine. A plâns de durere și frustrare și apoi a avut o amorțeală în mâna dreaptă’' – a spus tatăl băiatului, citat de Daily Mail.

„Când am primit rezultatele RMN-ului, nu ne-a venit să credem că avea cancer la creier. Parcă am fi fost loviți de un autobuz. Este un băiețel frumos, încrezător și iubit, care era în formă și sănătos. Cum s-ar putea întâmpla asta?' – a adăugat el.

Ronnie a suferit deja intervenții chirurgicale și radioterapie, dar alte opțiuni de tratament pentru DIPG în Marea Britanie sunt limitate.

Cu toate acestea, părinții săi și-au pus speranțele într-un medicament numit ONC201, care este în prezent testat în SUA și a arătat rezultate promițătoare în combaterea tipului specific de tumoră pe care Ronnie îl are, care este o mutație numită H3K27.

Ei au înființat un GoFundMe pentru a strânge 50.000 de lire sterline pentru a călători peste Atlantic și a plăti pentru tratament în privat.

Nick, care conduce o companie de curierat, a declarat: „Ronnie are o mutație rară a acestui tip de tumoră, ceea ce înseamnă că nu există multe opțiuni de tratament aici, în Marea Britanie.

Există doar atâtea radiații pe care le poate avea, iar oncologul a spus că și chimioterapie este inutilă în cazul lui. În prezent, pentru ca Ronnie să fie eligibil pentru orice alt tratament, tumora are nevoie să crească înainte ca cineva să facă ceva. Asta pare contraproductiv. Încercăm să fim proactivi în prelungirea vieții lui Ronnie. Nu vrem să stăm și să așteptăm ca asta să ne ia băiatul' – a adăugat tatăl copilului.

Până acum, GoFundMe a strâns 14.000 de lire sterline dintr-o țintă de 50.000 de lire sterline.

Ronnie, incapabil să se întoarcă la școală, ia o doză mare de steroizi pentru a reduce umflarea din jurul tumorii. Dar un efect secundar nefericit al acestor medicamente este că fața și stomacul i s-au umflat îngrijorător.

Familia Katy-Jade Church, care a creat pagina GoFundMe, a declarat: „La o vârstă la care începe să devină deosebit de conștient de aspectul său, Ronnie găsește aceste efecte secundare deosebit de supărătoare și nu vrea din ce în ce mai mult să-și vadă prietenii sau să părăsească casa.'

Foto – gofundme.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton