De ce sunt judecate mamele pentru aceleași lucruri pentru care tații sunt ridicați în slăvi

Chiar dacă suntem în 2016 și vorbim adesea despre egalitatea între sexe, se pare totuși că ea există numai la nivel declarativ. Iar acest lucru este valabil și când vorbim despre parenting. Sau mai ales atunci când vorbim despre parenting.

Constance Hall, o celebră bloggeriță- mamă, a stârnit numeroase reacții cu o postare în care vorbește despre modul diferit în care este privită o mamă față de cel în care este privit un tată.

Pentru fix același lucru o mamă poate fi aspru criticată, în timp ce un tată primește numai laude.

Constance este cunoscută pentru felul în care spune lucrurile fără perdea, însă stilul ei este apreciat de o mulțime de oameni și are aproape un milion de fani pe rețelele de socializare. De curând ea și-a exprimat revolta față de discriminarea la care sunt supusele femeile, în anul 2016, atunci când vine vorba de felul cum își îngrijesc copiii.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a unui tată care și-a crescut singur fetița, de la o lună

Nu înțeleg de ce pentru același lucru, indiferent despre ce lucru vorbim, o mamă este judecată și i se pare că ar fi putut face mai bine, în timp ce un tată este super-erou doar pentru simplu fapt că și-a făcut apariția, spune Constance.

Luam micul dejun cu o prietenă și, desigur, micuțul Snow a făcut caca. Am mers la baie să îl schimb, nu aveam unde, nu exista masă de schimbat, nu exista un loc pentru mamă și copil. Nu am făcut o dramă din asta, restaurantul era într-un parc, am ieșit, m-am îndepărtat puțin, am mers și am așezat copilul pe iarbă și am schimbat scutecul. Nicio mare scofală.

Câteva minute mai târziu, vine o femeie la mine și îmi spune: 'Am văzut cum schimbai scutecul fetiței tale, nu ai putea, te rog, ca data viitoare să faci asta folosind o masă pentru schimbat?'

'Nu era niciuna', i-am răspuns.

'Ba da, este. Este în toaleta defectă de după colț', mi-a spus.

Super. Probabil nu va mai face caca în următoarele șase ore, dar mă bucur că acum știu'. Mă simțeam deja ca o ratată. Parcă îmi căzuse lumea în cap.

În weekend am fost în parc. Cu toții. De data asta, Rumi a făcut caca și soțul meu, Bill l-a schimbat. La fel, pe iarbă.

În acel moment trecea un grup de femei pe lângă el și una se spune:~

'Uau, ce tată minunat! Am vrea să vedem asta mai des!'

Lui Bill i-a crescut inima, se simțea deja un super-erou pentru că-i schimbase scutecul copilului în parc, unde nu era un loc special amenajat.

Deja m-am obișnuit să fiu judecată și arătată cu degetul pentru fix aceleași lucruri pentru care soțul meu este ridicat în slăvi.

M-am obișnuit să merg să iau copiii de la școală și să văd privirile care mă judecă pentru că a întârziat, la fel cum m-am obișnuit și să i se pună covorul roșu soțului meu atunci când ia el copiii de la școală și să fie considerat un fel de Dumnezeu numai pentru că și-a făcut apariția la școala copiilor noștri.

Nu spun că nu-mi place să văd cum este lăudat soțul meu. Ba dimpotrivă, îmi crește și mie inima. Este un tată bun.

Dar, serios, hai să mai lăudăm și mamele. Nu înțeleg de ce sociatetea pune atât de multă presiune pe mame, iar așteptările privind tații sunt la un nivel așa scăzut, a scris Constance în postarea ei care a primit zeci de mii de like-uri și mii de share-uri. Mai mult, foarte multe mame au comentat și au povestit întâmplări asemănătoare.

Citește și: Ce fel de tată e în funcţie de zodie

Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau