Discuția unui părinte de elev cu COVID-19 cu reprezentanții DSP

Fără categorie

Părintele unui elev de clasa a V-a cu COVID-19 a povesti în mediul online ce discuție a avut reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) când a vorbit cu aceștia pentru ancheta epidemiologică.

Mama copilului a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de îmbolnăviri din școală. Femeia spune că problema Ministerului Sănătății este că inistă că elevii nu se îmbolnăvesc la școală, ci în spațiile publice aglomerate, ceea ce nu este adevărat.

Știți că Ministrul interimar al educației (ahhh, ce îmi place cum sună!) repetă obsesiv că elevii nu se îmbolnăvesc la școală și noi ne revoltam pe aici? Ei bine, probabil el e convins de asta. Problema vine din altă parte, din raportările pe care le primește. Cel mic al meu, clasa a 5-a, a avut luni dimineața simptome, i-am facut PCR, pe seară am primit rezultatul pozitiv. Aseară, m-au sunat de la DSP pentru ancheta epidemiologică.

-A călătorit în altă țară?

 – Nu, s-a infectat la școală

– A călătorit în afara Bucureștiului?

– Nu, s-a infectat la școală.

– A participat la vreo nuntă?

 – Nu, s-a infectat la școală.

– A participat la vreun botez?

 – Nu, s-a infectat la școală.

Citește și: Medicul Mihai Craiu: „Spitalele sunt pline cu copii cu COVID-19. Nu mai avem unde să-i punem'

–  A participat la vreun alt eveniment cu număr mare de persoane?

 -Nu, s-a infectat la școală.

 – A fost în MALL?

-Nu, s-a infectat la școală!!!

– Bine, o sa trec aici sursa necunoscută. V-am trimis toate actele, vă mai urez doar sănătate tuturor.

 – Stați un pic, v-am zis de 10 ori că s-a infectat la școală. Sunt 4 copii pozitivi din 17 câți sunt în clasă. Nu e sursa comunitară? Sursa e școala!!!

– Biiine, voi trece școala aici. Sănătate!

– Stați puțin, adică nu mă întrebați la ce școală e????

– Offf, bine, spuneți-mi școala…

Cam acesta a fost dialogul meu cu reprezentantul DSP Bucuresti. Aproape ca mă convinsese și pe mine că al meu copil umblase din nuntă în botez, din festival, în mall.

Problema cu absența scolii ca mediu principal de infectare mie îmi sună a ceva care cuprinde mult mai multe instituții, iar Câmpeanu când spune ce spune are spatele acoperit, ca întotdeauna de altfel, cu raportările DSP', a scris mama copilului, într-o postare pe Facebook.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din