Medicul Mihai Craiu: „Spitalele sunt pline cu copii cu COVID-19. Nu mai avem unde să-i punem”

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor. Medicul spune că spitalele de pediatrie din București sunt pline cu copii infectatți cu SARS-CoV-19 ai căror părinți nu sunt vaccinați.

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut ( n.r. – Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi. Aproape la fel ca ai noștri colegi de la adulți. Și lucrurile nu se vor opri aici', a mărturisit medicul pediatru Mihai Craiu, la Digi24.ro.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: „În decembrie vin primele tranşe de vaccinuri anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 5-11 ani'

Mihai Craiu a mai spus că situația este similară și la celelalte spitale de copii din București, însă, din fericire, starea lor nu este foarte gravă.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică', a adăugat Mihai Craiu.

Părinții copiilor din aceste spitale nu sunt imunizați împotriva coronavirusului.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri