Doctorii le-au spus părinților că bebelușul le-a murit din cauza unei „infecții rare”, dar mai târziu s-a aflat adevărul. Ce a descoperit mama copilului

Fără categorie

Joann și Christian Edwards și-au pierdut bebelușul, pe micuțul Elijah, când acesta avea doar 12 zile. Iar medicii le-au spus că a murit din cauza unei infecții foarte rare, așa cum nu au mai întâlnit de ani de zile.

Dar mai târziu, părinții aveau să descopere adevărul îngrozitor din spatele morții bebelușului lor.

La aproape un an după moartea sa, Joann și Christian au aflat că Elijah nu a fost singurul bebeluș din Țara Galilor care a murit din cauza acelei infecții, despre care li s-a spus că este foarte rară.  Se pare că Elijah a făcut miocardită din cauza unei infecții cu enterovirus.

Enterovirusul este un virus extrem de comun ce provoacă, mai ales în rândul copiilor, diverse boli. Afectează rar inima, dar cu toate acestea, la copiii foarte mici, enterovirusul poate declanșa afecțiuni severe în primele câteva săptămâni de viață.

Elijah s-a născut la Spitalul Prince Charles din Merthyr Tydfil pe 25 februarie 2022. A murit la Spitalul de Copii Bristol, 12 zile mai târziu.

Joann a spus despre cazul lui Elijah că nu a fost investigat, deoarece medicii au informat-o că nu se aflau în sezonul' de enterovirus.

Apoi, spre uimirea ei, a auzit că și alți bebeluși au această afecțiune.

„Ne puneam o mulțime de întrebări. De unde vin aceste lucruri? Mai sunt și alte cazuri ca acesta? Practic, ni s-a spus că nu, probabil alți doi sau trei copii au murit în ultimii ani. Ne-au  făcut să credem că suntem un caz unic și că nu vom afla niciodată cum s-a infectat' –  a spus mama copilului, citată de Mirror.

Elijah s-a născut sănătos și a fost externat cu mama lui la o zi după ce a venit pe lume.

Nou-născut, diagnosticat cu un sindrom rar, după ce mama lui a observat că nu seamănă cu niciunul dintre părinți

Restricțiile legate de coronavirus erau încă în vigoare, ceea ce însemna că niciun alt vizitator nu l-a văzut pe copil în acel interval de timp, în afară de tatăl lui, Christian, și de medici.

La scurt timp după ce a ajuns acasă, copilul părea să fie letargic și constipat, dar simptomele au fost puse pe seama icterului.

Când avea o săptămână, a refuzat să se mai hrănească, așa că părinții lui l-au dus de urgență la spital. Mai întâi i s-a pus un diagnostic de sepsis și apoi de bronșiolită. A fost transferat la Spitalul Universitar din Țara Galilor, unde i-au investigat inima.

Joann a spus că au fost întrebați dacă există un istoric în familie legat de afecțiunile cardiace, dar nu exista. În cele din urmă, copilul a fost mutat din nou la Spitalul de Copii din Bristol, unde a luat enterovirusul și li s-a spus că este o afecțiune despre care se știe că afectează inima nou-născuților.

 „Consultantul a spus că este foarte probabil să se fi infectat în 24 de ore de la naștere. Nu auzisem niciodată de așa ceva. Încă nu avem niciun răspuns. A fost greu. Dacă nu aveam fata, nu știu cum am fi supraviețuit, să fiu sinceră. Când ai un alt copil, trebuie să continui să te lupți pentru ei.” – a spus femeia.

Joann a spus că a fost supărată și furioasă când a aflat din presă că la momentul respectiv și alte cazuri de miocardită și enterovirus erau investigate în Țara Galilor.

„În tot acest timp am fost oarecum ignorați și ni s-a spus că suntem singurii, că doar nouă ni s-a întâmplat. Dar dintr-o dată a ieșit la iveală cu totul altceva. Aș fi apreciat mult mai mult dacă ne-ar fi spus de la bun început.”

Lui Joann și Christian li s-a spus că vor avea rezultatele anchetei la sfârșitul anului 2022, dar încă așteaptă. Consiliul de sănătate a declarat că ancheta se apropie de încheiere.

Public Health Wales a spus că moartea lui Elijah nu a fost analizată, deoarece nu a coincis cu sezonul de enterovirus.

Părinții îndoliați și revoltați încă așteaptă un răspuns din partea experților.

Nu a fost doar un caz, așa cum ni s-a repetat, că doar noi am trecut prin așa ceva. Este ciudat să te gândești că bebelușul tău a murit, practic, din cauza unei răceli banale' – a mai zis mama.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din