Doi copii, răniți într-un carusel dintr-un parc din Craiova

Doi copilași, o fetiță de 3 ani și jumătate și frățiorul ei, de un an, s-au rănit în timp ce se aflau într-un carusel în Parcul Tinerertului din Craiova. Copiii erau în carusel cu mama lor când acesta s-a rupt. Administratorul parcului susține că a avertizat-o pe femeie că există pericol de rănire.

Camerele de supravghere din parc au înregistrat incidentul. Din imagini reiese cum copiii stau în fața caruselului, iar mama în spate, restul scaunelor fiind goale. După ce aparatul pornește, acesta cedează la a doua rotație, unul dintre berațe se dezechilibrează și copilașii căzând din scaune. Tatăl copiilor susține că micuții s-au mai dat în acel carusel și nu au fost probleme.

Citește și: Ce este un bebeluș curcubeu și cu ce se deosebește de ceilalți copii

'S-au dat un ciclu de 3 minute după care am coborât și am vrut să plecăm, moment în care fetița a vrut să se mai dea încă o dată, am schimbat macheta și s-a dat în altă machetă. Am auzit o pocnitură puternică, cât și soția și copiii țipând și am văzut copilul cu mâna prinsă sub machetă', a explicat tatăl copiilor, potrivit știrileprotv.ro.

După incident, copiii au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale.

'Din declarațiile administratorului a reieșit că acesta i-ar fi adus la cunoștință femeii că în conformitate cu funcționarea aparatului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kilograme, iar accesul copiilor sub trei ani este interzis', a spus Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Cu toate acestea, părinții spun că lucrurile au stat altfel.

'A intervenit administratorul locului de joacă și ne-a sugerat, pentru siguranța noastră, cel mai bine să urce și mama, deoarece caruselul poate suporta până la 200 kg, iar greutatea lor nu depășește 100 kg', a adăugat tatăl copiilor.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri