Două doze de ser Pfizer anti-COVID-19 asigură copiilor între 5-11 ani eficiență de 90%

Reprezentanții RO Vaccinare, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19, au făcut un anunț de interes pentru părinți prin intermediul rețelelor de socializare.

Aceștia au transmis pe pagina de Facebook a platformei că două doze de 10 micrograme de ser Comirnaty – Pfizer BioNTech, administrate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva COVID-19. Concluzia a venit în urma unui studiu efectuat de companiile farmaceutice care produc serul destinate imunizării celor mici.

Aceștia au explicat și de ce este important vaccinarea anti-COVID-19 în rândul copiilor.

Evaluarea Comirnaty – Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive.

  • Odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, copiii de vârstă școlară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri și spitalizări față de începutul pandemiei, iar focarele din școli au o frecvență tot mai mare.
  • Beneficiile directe privind prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la copii includ protecția împotriva formelor severe, spitalizărilor și complicațiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C).

Citește și: Disperarea unei mame de bebeluș cu COVID-19: „Stau cu mâinile pe el să nu îşi mişte branula'

  • Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu și în mediul școlar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile și desfășurarea învățământului în format fizic în condiții mai sigure.
  • Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare și genera noi variante emergente.
  • Închiderea și carantina școlilor din cauza COVID-19 au costuri sociale și economice pentru familii și îngrijitori.
  • Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esențială în eforturile continue de a reduce pandemia' – a transmis RO Vaccinare, în mediul online.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri