Noi suspiciuni de hepatită acută cu origine necunoscută la copii în România

Update, vineri 29.04

Alți doi copii din România sunt suspecți de hepatită acută cu origini necunoscute'. Este vorba despre o fată (10 ani) și un băiat (16 ani) din Sibiu.

'DSP Sibiu a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Primul în data de 19 aprilie, un băiat de 16 ani, inițial internat la Spitalul Municipal Mediaș, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută.

Markerii virali pentru hepatită virală A, B, C și E au fost negativi ca și probele pentru determinarea anticorpilor  anti Leptospiră.

Copilul este în continuare internat,  investigat și supravegheat, cu o evoluție staționară, fără elemente de agravare. 

Cel de-al doilea caz a fost raportat în data de 26 Aprilie, o fetiță de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru hepatită virală A, B și C iar pentru hepatita virală E probele sunt încă în lucru', a declarat Simona Berariu, potrivit Antena 3.


Crește numărul cazurilor de hepatită acută cu origine necunoscută în rândul copiilor. Circa 200 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate până acum în 14 țări, inclusiv în România. La începutul lunii aprilie, în România a fost confirmat primul caz de hepatită acută cu origine necunoscută la o fetiță în vârstă de cinci ani.

Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat.

Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze >500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică – au precizat, în urmă cu câteva zile, reprezentanții Ministerului Sănătăţii, potrivit Hotnews.ro.

Medicul Mihai Craiu, precizări despre hepatita acută în rândul copiilor. Ce se poate face pentru a preveni îmbolnăvirea

Joi, 27 aprilie, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a anunțat alte două suspiciuni de îmbolnăvire în cazul unui bebeluș de 8 luni și a unui copil de 10 ani. Cazurile urmează să fie confirmate sau infirmate în urma analizelor.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri