Drama unor părinți care luptă să-și țină în viață bebelușul, în timp ce medicii refuză resuscitarea micuței

Părinții unei fetițe bolnave au ajuns să-i implore pe judecători să-i acorde copilului șansa de a rămâne în viață, după ce medicii le-au „recomandat” să nu o resusciteze dacă starea ei se agravează.

Indi este tratată la terapie intensivă pediatrică la Queen’s Medical Center din Nottingham, unde părinții și surorile ei mai mari o veghează permanent.

„Medicii nu vor să-i ofere această șansă la viață”

Mama ei Claire Staniforth și logodnicul ei, Gregory, au fost informați că va avea loc o audiere legală pentru a stabili soarta fiicei lor.

Reprezentanții Nottingham University Hospitals NHS Trust vor spune unui judecător de la Înalta Curte din Londra că este în „interesul' Indiei să nu i se facă manevrele de resuscitare, în cazul în care starea ei se deteriorează.

Doctorii le-au spus părinților că bebelușul le-a murit din cauza unei „infecții rare', dar mai târziu s-a aflat adevărul. Ce a descoperit mama copilului

 „Indi a fost internată în spital toată viața ei tânără și a avut suișuri și coborâșuri, dar în vremurile bune  era internată într-o secție normală, capabilă să respire singură și să gângurească fericită. Nu o doare nimic și clar simte și se bucură de mângâierile părinților ei, pentru că ritmul cardiac este constant și este calmă atunci când o strângem în brațe.

Ea are nevoie doar de timp pentru a se recupera, astfel încât să putem elabora un plan pentru a avea grijă de ea acasă. Știm că nu va fi niciodată la fel ca alți copii, pentru că are mai multe dizabilități, dar ne frânge inimile să credem că medicii nu vor să-i ofere această șansă la viață' – a spus tatăl fetei, citat de Daily Mail.

Boala mitocondrială de care suferă fata este o afecțiune genetică rară care consumă energia din toate celulele corpului. În prezent, nu există nici un tratament pentru ea.

Pe lângă faptul că suferă de boli mitocondriale, bebelușul Indi are și o gaură în inimă și, la scurt timp după nașterea ei, în februarie, a avut nevoie de operații la intestine și la craniu, pentru a-i fi drenat lichidul în exces.

„Ei spun că ar trebui să primească numai îngrijiri paliative”

Părinții micuței Indi spun că, în ciuda dizabilității ei, este un bebeluș fericit care răspunde la atingerile lor.

„Indi este o fetiță puternică și o adevărată luptătoare. Ea merită o șansă la viață. Spitalul vrea să ne ia asta și suntem îngroziți! Ea poate fi fericită. Plânge ca un copil normal. Nu știm încă cât de bine poate vedea, dar urmărește acțiunea dacă se uită la un ipad și se uită la noi când vorbim cu ea. Știm că ea este cu dizabilități, dar nu îi lăsați pe cei cu dizabilități să moară! Vrem doar să-i dăm o șansă' – a mai spus tatăl fetei.

Apoi a adăugat: „A avut infecții și convulsii, dar este discriminată pentru că are boală mitocondrială. Dacă un copil sănătos ar fi luat o infecție, ar fi fost tratat în consecință, dar dacă Indi face o infecție, medicii nu par să vrea să-i dea o șansă pentru ca starea ei să se îmbunătățească. Ei spun că ar trebui să primească numai îngrijiri paliative.'

Se pare că medicii au ajuns la concluzia că Indi suferă de atât de multe afecțiuni foarte grave, încât tratamentele invazive nu ar avea niciun sens în cazul ei.

Spitalul a avut mai multe întâlniri cu părinții pentru a stabili de ce cred aceștia că ar fi nedrept ca Indi să efectueze resuscitarea, care poate fi dureroasă, dacă starea ei se deteriorează.

După ce spitalul și părinții nu au căzut de acord, spitalul a decis să ceară Înaltei Curți să se pronunțe.

Un judecător i se va cere vineri să autorizeze medicii să se abată de la efectuarea resuscitării  vieți dacă Indi va avea nevoie de ea pentru a rămâne în viață.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri