E periculos sa te vopsesti in sarcina?

Nu putine sunt interdictiile de care femeile insarcinate au parte pe parcursul celor 9 luni. Sa fie una dintre ele si legata de vospirea parului? Este periculos sa iti vopsesti parul in timpul sarcinii?

E periculos sa te vopsesti in sarcina?

Nu exista date absolut clare care sa catalogheze vopsitul parului ca fiind sigur in sarcina. Atat cat se stie insa, din studiile pe animale gestante, nu exista motive de ingrijorare.

Nu exista cazuri inregistrate, in care dupa folosirea unei vopsele de par in timpul sarcinii sa existe modificari, iar asta tinand cont ca foarte multe femei isi vopsesc parul, multe din ele inclusiv in timpul sarcinii.

In realitate, foarte putin din substantele chimice prezente in vopseaua de par sunt intr-adevar absorbite in organism.

Cu toate acestea, e necesara precautia, tinand cont ca pana si vopseaua de par etichetata ca fiind naturala poate contine substante de sinteza.

Daca esti insarcinata si te hotarasti sa te vopsesti

Asteapta pana in cel de-al doilea trimestru (saptamana 13 de sarcina) sa iti vopsesti parul. Dupa aceasta perioada, organele bebelusului tau vor fi deja in buna parte dezvoltate.

Ia in considerare si varianta in care iti vopsesti doar suvite, incat sa eviti cat mai mult ca vopseaua de par sa atinga scalpul.

Daca alegi sa te vopsesti acasa in timpul sarcinii, poarta manusile de protectie si lucreaza intr-o incapere cat mai bine aerisita, pentru a nu inspira mirosul puternic din timpul procesului de vopsire.
De asemenea, alege mai degraba o vopsea de par fara amoniac.

Nu lasa vopseaua mai mult decat este recomandat pe ambalaj, iar la final asigura-te ca ai clatit pielea capului cat mai bine posibil.

Sursa: babycenter.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire