Update / Eleva de 14 ani din Cluj care s-a înecat cu un jeleu a murit

Update: Adolescenta de 14 ani din Cluj internată în comă, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală, a murit, conform Hotnews.ro. Fata se afla în secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, unde timp de o săptămână s-a aflat în comă.

Știre inițială

Incident șocant într-o școală din comuna Geaca, județul Cluj. O elevă, în vârstă de 14 ani, este acum în spital, în comă profundă, după ce s-a înecat cu un jeleu în timp ce era la școală.

În cursul zilei de miercuri, 26 aprilie, o elevă la Școala Gimnazială Geaca, din județul Cluj, a mâncat un jeleu și s-a înecat. După ce s-a înecat, eleva ar fi încercat să bea apă, iar apoi și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă. Zeci de minute în șir nimeni nu a reușit să-i elibereze căile respiratorii.

Asistenta medicală din școală, un medic din comună și un cadru didactic au încercat să o ajute, dar nu au reușit. A fost chemată o ambulanță, dar primul echipaj nu avea medic și abia când a fost trimisă o altă Salvare a fost scos jeleul, notează știrileprotv.ro.

Citește și: Un copil de 9 ani a murit după ce s-a înecat cu o clătită la petrecerea școlii

„În 10 minute a ajuns SMURD-ul. Între timp a ajuns și un medic specialist că din câte am înteles SMURD-ul nu avea medic specialist și a ajuns de la Gherla și au reușit să extragă jelul. Se lipise în gâtul fetei. Foarte greu l-au scos.' –  a declarat Mihai Moldovan, primar Geaca.

„În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale„, a transmis ISU Cluj

Adolescenta este acum în comă profundă, internată la Terapie Intensivă, într-un spital din Cluj. Potrivit medicilor, jeleul s-a blocat în trahee și a fost foarte greu de scos.

„Jeleul era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare. Practic, s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase!” – a declarat medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla pentru Gherla Info.

După ce a fost resuscitată, fata a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca.

„Fetița este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale. Este internată pe secția de Terapie Intensivă a spitalului', a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Daniela Dreghiciu, pentru Știri de Cluj, potrivit digi24.ro.

Foto – arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri