Un copil de 9 ani a murit după ce s-a înecat cu o clătită la petrecerea școlii

Incident dramatic pentru o familie din Franța. Un copil, în vârstă de 9 ani, s-a înecat cu o clătită în timpul unei petreceri și a murit două zile mai târziu.

Totul s-a petrecut pe 21 februarie, în timpul unei petreceri la o școală din Chamblay, din Franța. Două zile mai târziu, pe 23, copilul a fost declarat decedat.

Copilul a participat marți la petrecerea de carnaval a școlii sale, cu grupul școlar Loue. În timp ce mânca o clătită, copilul s-a înecat brusc și nu a mai putut să respire. Profesorii au intervenit imediat și au alertat autoritățile. Până la venirea Ambulanței, cadrele didactice au făcut tot posibilul pentru a scoate mâncarea din gâtul copilului. Acesta a fost transporta la spitalul din Besançon, notează presa străină.

La momentul tragediei, pentru ca ceilalți elevi să nu intre în panică, profesorii au izolat copilul. El a scuipat o parte din clătită, dar nu a fost suficient. În esofagul copilului mai rămăsese ceva și ulterior, copilul a suferit stop cardiac. Unul dintre părinții aflați acolo chiar începuse să îi facă masaj cardiac copilului, dar fără rezultat.

Un băiat, de 7 ani, a murit în fața colegilor, după ce a încercat să înghită o bucată de brânză

Nathalie Albert-Moretti, rectorul regiunii academice și al academiei Besançon,  Fabien Ben, inspector de academie și director academic al serviciilor naționale de educație din Jura, și  Maud Locatelli , directorul grupului școlar de Chamblay, au transmis condoleanțe familiilor, într-un comunicat de presă.

„Rectorul, inspectorul academiei și directorul împărtășesc elevilor, părinților elevilor, profesorilor și personalului emoția pentru această tragedie care lovește comunitatea educațională a școlii și le arată sprijinul, compasiunea și condoleanțele lor'.

În ziua în care copilul se stingea în spital, în școala unde s-a produs incidentul cursururile s-au ținut normal. Dar a fost înființat un cabinet prihologic pentru consilierea elevilor care au rămas marcați de tragedie.

Philippe Brochet, primarul orașului Chamblay, a declarat că va oferi sprijin psihologic elevilor și personalului școlii atâta timp cât va fi nevoie'.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri