O elevă, depistată pozitiv cu noul coronavirus după ce a susținut Evaluarea Națională

O elevă la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Craiova, a fost depistată cu noul coronavirus la câteva zile după ce a participat la Evaluarea Națională. Şi părinții fetei au teste pozitive pentru SARS-CoV-2. Conducerea şcolii a precizat că eleva nu avea semne de boală atunci când i s-a făcut triajul epidemiologic, la intrarea în examene.

 „În timpul examenelor celor două discipline au fost luate toate măsurile necesare. S-a luat temperatura la intrare. Temperatura a fost destul coborâtă. Nu a avut simptome în timpul examenului. S-au respectat distanțarea, intrarea pe un culoar, ieșire pe alt culoar. li s-a dat o mască la intrare, a aruncat-o la ieșire și a primit o altă mască”, a explicat Nicolae Radu, managerul Școalii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe”  din Craiova, potrivit stiritvr.ro.

Citește și: Patru copii cu rujeolă din Cluj, infectați cu noul coronavirus

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, fata și părinții săi sunt internați în spital.

„Primul care s-a îmbolnăvit a fost tatăl. Ulterior s-au îmbolnăvit și mama și copilul. Au prezentat simptome. Ei sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” de pe data de 23 iunie”, a spus Ștefan Popescu, purtătorul de cuvât DSP Dolj.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri