A facut avort imediat ce a aflat sexul bebelusului

O femeie a facut avort pentru ca era insarcinata cu un baiat. A luat decizia in urma unui incident petrecut in timpul sarcinii.

Intr-o postare facuta pe blog, Lana isi spune povestea si motiveaza alegerea de a face avort.

„In ultimii 3 ani, am pierdut multi prieteni si chiar o parte din membrii familiei. Stiu ca acestia sunt „adulti” care nu pot sa suporte faptul ca am dreptul de a face alegeri si ca aceste alegeri abia daca ii afecteaza.

In primavara lui 2012 am aflatc a sunt insarcinata. Avea o idee destul de buna despre cine este donatorul insa banii nu reprezentau o problema si stiam ca voi fi o mama singura buna. Am crezut mereu in dreptul femeilor de a lua decizia de a termina o sarcina, insa atunci cand mi s-a confirmat sarcina, am decis ca sunt pregatita sa am acest copil.

Pe masura ce primavara se transforma in vara si burtica mea crestea, ma gandeam din ce in ce mai des cum imi voi invata fiica inca de la o varsta frageda despre toleranta si idealuri feministe. Ma gandeam ca voi alege o cresa apoi o scoala doar pentru fete pentru ca ea sa creasca intr-un mediu in care femeilor li se spune ca pot face orice isi doresc. Imi imagineam ca in preajma sa nu va fi niciun barbat care sa ii afecteze progresul.

A venit si ziua in care avem programarea la controlul de 5 luni si cum toate controalele de pana atunci au fost bune, nu mi-am facut griji.

In acea zi, medicul meu mi-a facut si o ecografie si dupa ce s-a asigurat ca totul este in regula, m-a intrebat daca vreau sa aflu daca este fata sau baiat. Am raspuns afirmativ si atunci a venit si raspunsul medicului „Este baietel…”

Nu am putut sa articulez decat: „Cum???”. Medicul mi-a aratat pe ecografie cum propriul meu corp m-a tradat. Eram in soc, am inceput sa plang si ma gandeam ca urmeaza sa blestem lumea.

In drum spre casa soferul m-a intrebat daca sunt in regula si reactia mea a fost sa tip la el sa opreasca imediat. Am decis sa merg pe jos restul drumului pana acasa. Casa mea a devenit o inchsoare si fetusul a devenit gardianul pentru urmatoarele 48 de ore.

Plangand incontrolabil, ma simteam ca un refugiat, iar casa mea parea un lagar pentru refugiati, un loc nefamiliar care imi oferea adapost.

In ce-a de-a treia zi am inceput sa imi recapat o parte din forta mentala si stiam ce trebuie sa fac. Nu puteam sa aduc inca un monstru in aceasta lume. Avem deja suficienti dusmani. Nu conta cum l-as fi crescut, tot ar fi intrat in contact cu alti baieti si le va urma exemplul.

A facut avort pentru ca era insarcinata cu un baiat

Cateva zile mai tarziu am mers sa fac avort si pentru ca sarcina era avansata, eram constienta ca exista riscuri insa totul a mers fara probleme.

Se incheiase tradarea coprului meu, eram libera si pentru prima data de la incidentul din avion, ma simteam puternica. Facusem ceva pozitiv, ceva ce avea sa faca o diferenta, ceva bun, desi, cum aveam sa aflu mai tarziu, multi nu vor vedea lucrurile asa.

Astazi am o fetita minunata in varsta de 1 an, care sper sa creasca la fel de puternica si determinata ca mama ei. Am indurat multe cu prima sarcina insa nu imi pasa. Cateodata chiar si aliatii se intor impotriva ta.

„Imi sustin decizia de a face avort pentru ca eram insarcianta cu un baiat.”

Nu urmas barbatii, urasc patriarhatul, in ceea ce unii barbati se trabsfroma. Nu aveam de gand sa las sa se intample asta cu fiul meu. Daca se va intampla ca istoria sa se repete, voi lua aceeasi decizie de a face avort daca va fi baiat. „

Povestea scrisa de Lana, despre decizia de a face avort pentru ca era insarcinata cu un baietel a stranit revolta pe internet.

Lana spune in postarea sa ca un incident petrecut in avion, i-a intarit parerea pe care o avea deja despre barbati. Aflata intr-un avion, la clasa business, catre San Francisco, unde urma sa participe la un protest pentru ocuparea Wall Street-ului, un barbat „foarte bine imbrcat” i-a soptit la ureche o jignire, ceea ce a dterminat-o pe ea sa strige „Atac!”. Mai departe, Lana povesteste ca insotitorul de bord care era de sex masculin nu a ajutat-o si ca s-a simtit „violata verbal si emotional”.

In ciuda faptului ca postarea sa de pe blog a devenit virala, povestea ei nu a putut fi verificata si nici indentificata persoana care a scris sub pseudonimul Lana.

Surse: injusticestories.com; bbc.com
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate