Farmacia din bucătătărie: ce tratezi cu nucșoară

Soră a scorțișoarei, nucșoara are o mulțime de proprietăți curative. Uite ce poți trata cu nucșoară.

 

În cantități mici, nucșoara stimulează digestia și este un excitant ușor, în timp ce în doze mai mari, nucșoara este calmantă și poate fi folosită pe post de somnifer.

Dacă ai mâncat prea mult, ia un praf de nucșoară (un vârf de linguriță): favorizează digestia prin stimularea producerii de suc gastric, ajută la peristaltismul intestinelor, combate durerile de stomac, diareea, crampele, paraziţii intestinali și împiedică fermentaţiile intestinale

Ce mai tratezi cu nucșoară

  • Poți trata cu nucșoară nevralgiile – se bea un ceai fierbinte, în care s-au pus 2-3 vârfuri de cuțit de nucșoară. Durerea va fi diminuată considerabil și veți simți o stare de confort și calm.
  • Halena (respirația urât mirositoare) poate fi combătută cu nucșoară: se ia înainte și după masă un vârf de cuțit de nucșoară, împreună cu un vârf de cuțit de cuișoare.
  • Insomnia se poate trata tot cu nușcoară: se pun la macerat, timp de 12 ore, 2 lingurițe de nucșoară, într-un pahar cu apă. Amestecul se bea (cu miere, eventual) înainte de culcare.
  • Nucșoara ameliorează și problemele legate de ejacularea precoce – se ia zilnic jumătate de linguriță de nucșoară pisată, amestecată în puțină apă

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport