Povestea femeii care a născut 69 de copii. A intrat în Cartea Recordurilor

Copiii sunt o binecuvântare în viaţa tuturor oamenilor. Dar dacă, în mod normal, o familie tradițională nu are mai mult de doi sau trei urmaşi, istoria ne dovedeşte, încă o dată, că fără o excepţie, regula de bază nu ar avea niciun sens.

Cu mult timp în urma, în secolul al XVIII-lea, a trăit o femeie, pe nume Valentina Vassilyeva, care a dat naștere unui număr impresionant de copii.

Valentina Vassilyeva a fost soţia unei fermier din Shuya, Rusia, Feodor Vassilyev, în anii 1700. Femeia ar fi murit la vârsta de 76 se ani şi a lasat în urma sa nici mai mult, nici mai puțin de 69 de copii.

Vassilyeva a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai prolifică femeie din lume. Aceasta a avut 27 de sarcini în urma cărora a născut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi patru seturi de cvadrupleţi.

Se pare că soțul a mai avut, după Vassilyeva, o a doua soţie care ar mai fi adus pe lume încă 18 copii (două seturi de tripleţi și şase perechi de gemeni).

Cazul a fost semnalat într-o scrisoare trimisă autorităţilor din Moscova, pe data de 27 februarie 1782 de către reprezentanţii Mânăstirii Sf. Nicolae, din Rusia, care țineau evidenţa tuturor copiilor născuţi de Vassilyeva.

Pe data de 27 februarie 1782 a sosit, la Moscova, o informare de la Mânăstirea Sf. Nicolae cu privire la un localnic din Shuya, pe nume Feodor Vassilev care a avut 87 de copii, din două căsătorii. Prima lui soţie a adus pe lume, dupa 27 de sarcini, 16 perechi de gemeni, şapte seturi de tripleţi şi patru seturi de cvadrupleţi. Cea de-a doua soţie a născut șase perechi de gemeni şi două seturi de tripleţi. Feodor Vassilev avea 75 de ani cand s-a făcut constatarea şi toţi cei 82 de copii erau în viaţă', se arăta în înştiinţarea respectivă, potrivit brightside.me.

Ce cred experții despre acest caz bizar

Investigând cu atenţie cazul, specialiștii consideră că povestea este cât se poate de reală. Din punct de vedere medical este posibil ca o femeie să dea naştere unui număr atât de mare de copii. Conform calculelor medicilor, cumulată, întreaga perioadă în care ar fi fost însărcinată, s-ar întinde undeva la 18 ani. Cât despre condiția de sănătate, este foarte probabil ca Valentina Vassilyeva să fi avut o predispoziţie genetică la hiperovulaţie (eliberarea mai multor ovule, în loc de unul singur într-un singur ciclu), iar acest lucru ar fi dus la o creştere considerabilă a şanselor de a avea mai mulţi urmași.

sursa foto: commons.wikimedia.org


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie