Femeie, filmată în timp ce naște pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. „În ce lume trăim? A fost dată afară din spital!”

Caz șocant în Urziceni, unde o femeie a născut pe un trotuar, în fața unui spital. Totul s-a petrecut luni dimineață.

Autoritățile au declanșat o anchetă internă pentru a stabili de ce la momentul respectiv nu era niciun medic ginecolog de gardă la Spitalul Municipal Urziceni. Se pare că personalul medical al spitalului a chemat o ambulanță pentru a o duce pe gravidă la o altă unitate sanitară.

IPJ Ialomița s-a autosesizat în acest caz după ce mai multe imagini cu femeia filmată în timp ce stă întinsă pe trotuar în timp ce naște au fost publicate pe Facebook.

Luni dimineață, în jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, aflată în travaliu, a născut pe un trotuar, în curtea unui spital.

Piatra Neamț: O femeie a murit după ce a născut acasă, asistată de o moașă găsită pe Facebook

Daniela Elena Ianus, managerul Spitalului Urziceni, a declarat că gravida s-a prezentat la Camera de Primiri Urgențe adusă cu mașina de cineva din familie.

'Au spus că are dureri. Asistenta de la CPU i-a înregistrat și apoi a sunat la salvare. Pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia', a afirmat managerul spitalului pentru Știrile PRO TV.

Femeia a ajuns la Urgențe cu 15 minute înainte să nască, dar ar fi fost dată afară pe motiv că nu mai sunt locuri.

„În ce lume trăim!!!! ROMÂNIA lucrului bine făcut! Cum este posibil aşa ceva!!! Femeia asta naşte în faţă Spitalului URZICENI. A fost dată afară din spital şi a născut în faţă spitalului pe trotuar! Groaznic!” – a scris pe Facebook, un bărbat care a distribuit imagini cu o femeie întinsă pe asfalt, în timp ce naște. Femeia era asistată de două cadre medicale dintr-o Ambulanță care venise să o transporte pe femeie la spitalul din Slobozia, la solicitarea asistentelor de la Urziceni.

În imagini se poate vedea cum asistenții o ajută pe femeie să nască și, la un moment dat, curărță nou-născutul cu ceea ce par a fi șervețele, iar apoi se aude plânsul copilului.

În acest caz a început o anchetă internă și va fi deschis dosar penal. Urmează să se investigheze și ceea ce a fost surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere din spital. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că va verifica ce s-a întâmplat, prin intermediul Inspecției Sanitare de Stat. 

Foto – capturi Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri