Fetița de 5 ani cu hepatită „misterioasă” nu răspunde tratamentului. Copila are nevoie de un transplant hepatic

Fetița în vârstă de cinci ani diagnosticat cu forma misterioasă' de hepatită acută nu răspunde tratamentului și a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni pentru efectuarea unui transplant.

Copilul a fost primul caz confirmat în România de hepatită acută cu cauze necunoscute și se află în spital de la începutul lunii aprilie. Doctorii au încercat tratamente noi, dar acesta nu au dat rezultate, așadar se ia medicii au decis că are nevoie un transplant hepatic. Donatorul va fi mama ei.

Citește și: Medicul Mihai Craiu, precizări despre hepatita acută în rândul copiilor. Ce se poate face pentru a preveni îmbolnăvirea

Cazul ei este, să zicem, destul de ciudat. La început, analizele arătau destul de rău, dar starea fetiței era foarte bună, în contradicție cu analizele, după care, sigur, se simte afectarea hepatică. Trebuie permanent supravegheată – a declarat pentru Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol.

Nu se știe încă unde și cum va avea loc intervenția deoarece în România nu există niciun centru de transplant pediatric acreditat. Momentan se fac eforturi pentru acreditarea Spitalului Grigore Alexandrescu, din București, pentru a nu fi nevoie ca fata să fie transportată în străinătate.

Din păcate, în România nu există niciun centru de transplant pediatric acreditat. Ministerul Sănătăţii are un acord cu un centru de transplant hepatic din Italia, asta e singura soluţie la ora actuală – a spus dr. Vladislav Brașoveanu, potrivit observatornews.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri