O fetiță de 11 ani, operată greșit de șase ori, în urma unei fracturi la picior

O fetiță, în vârstă de 11 ani, a suferit șase operații greșite, în urma unei fracturi la un picior.

Tatiana a căzut din pat când avea doi ani și și-a fracturat piciorul drept. Până în 2017, fata a suferit șase operații în România, dar toate au fost greșite, în loc să fie vindecată ea rămânând cu glezna deformată și cu piciorul drept mai scurt cu nouă centimetri.

Prima dată am umblat cu ea la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă. – a spus Remus Sere, tatăl Tatianei, potrivit observatornews.ro.

Cu ajutorul împrumuturilor de la bănci și cu sprijinul donatorilor din campania Vreau să ajut', părinții au reușit să o ducă pe Tatiana în Viena pentru a-i salva piciorul și să recupereze cei nouă centimetri pierduți din lungimea membrului.

Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 vor fi vaccinați împotriva poliomielitei. Unde se va implementa această decizie a autorităților

Din prima ne-o promis cinci centimetri, ne-o făcut. Și acum sperăm că și diferența ne-o rezolvă. Ce înseamnă pentru un părinție să își știe copilul bolnav? E un lucru pentru mine foarte dureros. Aș prefera să fiu eu – a mai spus tatăl fetei.

În ultimii ani, Tatiana a purtat un dispozitiv implantat în picior care avea o cheiță. De trei ori pe zi, cheița a trebuit întoarsă, la recomandarea medicilor din Viena, pentru a recupera lungimea piciorului. Tatiana a reușit să recupereze, astfel, până acum, cinci din cei 9 centimetri pierduți.

Pentru recuperarea ultimilor centimetri, medicii vienezi trebuie să mai facă două operații, pentru un nou implant. Intervențiile costă 30 mii de euro. Acum, părinții caută donator și metode pentru a face rost de banii necesari pentru operații.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri