Ce i-a cerut o fetiță din Vaslui primarului comunei „Singura noastră șansă în viață este să învățăm”

O fetiță din comuna Șuletea, din județul Vaslui, i-a trimis o scrisoare primarului în care îi cere un smartphone pentru a putea ține pasul cu noua metodă de învățământ online. Fetița i-a promis edilului că-i va plăti lunar ratele pentru telefon din alocația sa.

Ciprian Robert Tamaș, primarul comunei Șutulea, a fost impresionat d scrioarea primită și a decis să o publice pe pagina sa de Facebook.

„Stimate domnule primar,

Sunt elevă, locuiesc împreună cu părinții mei și cu ceilalți șapte frați. La școală mai mergem doar șase, restul lucrează deja în diferite colțuri ale țării. Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit şi aţi fost alături de noi promovând meritocraţia şi în rândul nostru, ducând premianţii la mare an de an. Acum, cu această nebunie care ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii este mediul online. Momentan, folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponibil v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce numaidecât banii. Sper să înțelegeți situația financiară cu care se confruntă părinții mei și să dați curs rugăminții mele. Promit să nu vă dezamăgesc și vă mulțumesc anticipat”, i-a scris fata edilului.

Primarul Tamaș i-a răspuns fetei printr-un mesaj pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook. Acesta i-a promis tinerei că-i va cumpăra un smartphone și că îi va asigura și accesul gratis la internet. În plus, edilul a făcut un apel către prietenii săi de pe rețelele sociale să contribuie, dacă au cum, cu donarea telefoanelor pe care și le schimbă cu unele noi copiilor care au nevoie de ele.

Citește și: Părinții vor avea zile libere și în timpul vacanțelor școlare

„DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îţi voi da un telefon în stare perfectă de funcţionare pentru a-ţi face temele la timp, copil minunat! Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre! Pur şi simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineaţă cu directorul scolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat! Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat Smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră!”, a scris pe Facebook primarul comunei Şuletea, Ciprian Robert Tamaş.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau