Filme de familie – Cele mai frumoase filme pentru copii și părinți

Cele mai frumoase filme de familie sunt cele de care sunt captivați atât copiii, cât și părinții. Astfel de filme sunt adesea educaționale sau amuzante, iar momentele petrecute de părinți și copii astfel vor crea cu siguranță amintiri frumoase. Iată o selecție de filme de familie de care să vă bucurați împreună.

Lumi fantastice și fascinante sau, dimpotrivă, probleme cât se poate de reale sunt adesea prezentate în unele dintre cele mai bune filme de familie. Copiii pot privi cu alți ochii oamenii din jur și anumite situații aparte, după ce sunt puși în fața unor întâmplări emoționante. E important ca aceste filme să fie văzute în familie, alături de părinți sau bunici, pentru a putea oferi explicații celor mici, atunci când este cazul.

Cele mai frumoase filme de familie

The Pursuit of Happyness – În căutarea fericirii

Unul dintre cele mai emoționante filme de familie, The Pursuit of Happyness, cu Will Smith și fiul său Jaden, arată felul cum iubirea unui tată poate face minuni și cum ambiția și speranța te pot ajuta enorm atunci când acestea sunt tot ce ți-a rămas. Cu siguranță unul dintre cele mai bune de familie din toate timpurile.

Wonder

Considerat unul dintre cele mai bune filme de familie, Wonder este o peliculă incredibil de emoționantă. Bazat pe bestseller-ul cu același titlu, filmul „Minunea' este povestea emoţionantă a lui August Pullman, un copil diferit, dar cu o inimă uriaşă.

Născut cu un chip diferit, Auggie intră în clasa a V-a la o şcoală publică, unde va deveni un fel de erou pentru colegi.  În timp ce familia, noii colegi şi întreaga comunitate se trăduieşte să-l trateze cu înţelegere şi compasiune, băiatul porneşte într-o misiune extraordinară care îi va uni pe toţi şi le va demonstra cum o persoană nu se poate alinia normelor atunci când este născută să se remarce.

Life of Pi

Viața lui Pi, așa cum este tradus în limba română, este printre cele mai apreciate filme de familie motivaționale. Acțiunea are în prim plan un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri. Filmul este excepțional și urmărește aventura adolescentului pe o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat tigru de Bengal. Băiatul se folosește de cunoștințele sale în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigru, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Pete’s Dragon

Unul dintre cele mai frumoase filme pentru copii, ce poate fi văzut cu drag de întreaga familie. Pete și dragonul, așa cum este tradus titlul filmului în limba română, este un remake după filmului muzical din 1977 cu același nume. Nu doar tehnica cinematografică a fost schimbată apelând la noi tehnologii, ci, pe alocuri și povestea originală. Acțiunea se desfășoară într-un orășel de la marginea unei păduri, în zilele noastre.

Copilul este găsit de pădureasa Grace Meacham (Bryce Dallas Howard), care vrea să afle adevărul despre misteriosul său companion. Pete este stăpânul și singurul prieten al dragonului care poate deveni invizibil. Simpatica creatură se folosea de această putere a sa pentru că, odată descoperit, ar fi înspăimântat tot satul. Dar oamenii nu pot accesta nici faptul că Pete voia să trăiască în pădure și nici existența unui dragon, așa că vor încerca să vâneze creatura și vor face tot posibilul să-l convingă pe Pete să revină în sat.

Harry Potter

Seria Harry Potter, realizată după cărțile cu același nume, s-a bucurat de un succes răsunător în lumea întreagă, atât printre copii, cât și printre adulți, fiind unul dintre cele mai cunoscute filme de familie. Harry Potter vorbește despre puterea binelui, despre prietenie și familie, despre curajul de a lupta pentru lucrurile în care crezi. cțiunea tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Cea mai mare parte din poveste se desfășoară la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Voldemort, care i-a ucis pe părinții lui Harry în misiunea sa de a cuceri lumea vrăjitoriei.

Charlie și Fabrica de Ciocolată

Filmul spune povestea unui excentric producător de ciocolată, Willy Wonka, interpretat de inegalabilul Johnny Depp și un băiat cu un suflet de aur dintr-o familie săracă. Într-o bună zi, Wonka face un anunț uimitor, mai exact își va deschide fabrica și va dezvălui toate secretele și magia acesteia pentru cinci copii norocoși care vor găsi bilețele aurii ascunse în interiorul a cinci batoane de ciocolată. Charlie și Fabrica de ciocolată are intenția de a fi mai mult decât un film pentru copii, se vrea a fi o adevărată lecție de viață. Unul dintre cele mai populare filme de familie dublate în limba română pe Netflix este Charlie și Fabrica de Ciocolată.

Pay it forward – Dă mai departe

De asemenea printre cele mai apreciate filme de familie motivaționale, Pay it forward ne învață să facem un bine gratuit, cel puțin o dată în viață. Să schimbi în bine viața unei alte persoane, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, face lumea în care trăim un loc mai bun. Este genul de film care te face să mergi la primul orfelinat să adopți un copil, la primul om al străzii și să-i duci un castron cu supă. Povestea este despre un băiețel care se hotărăște să schimbe lumea. El creează un lanț de fapte bune pornind de la un experiment școlar.

Miracolul de pe strada 34

Unul dintre cele mai frumoase filme de familie, minunat pentru perioada sărbătorilor este Miracolul de pe strada 34. Doris Walker, director executiv al magazinului Marcy și fetița ei nu cred în Moș Crăciun. Oricum, Doris este desemnată să gasească un Moș Crăciun care să împartă daruri copiilor în magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care este convins că e chiar adevăratul Moș Crăciun.

Filme de familie – Filme animate

Inside Out – Întors pe dos

Inside Out sau Întors pe dos, așa cum a fost tradus în limba română, este considerat unul dintre cele mai bune filme pentru copii și s-a bucurat nu doar de încasări record, ci și de aprecierea criticilor din lumea întreagă. Filmul este o poveste extraordinară despre emoții, o metaforă a felului cum trăirile și emoțiile din copilărie au impact asupra noastră și ne definesc.

Riley, o fetiță de 11 ani, este pusă în situația de a se adapta o viață cu totul nouă, după ce părinții ei decid să se mute într-un alt oraș. Iar Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea sunt cele cinci emoții care încearcă să o sfătuiască pe Riley în această perioadă dificilă de tranziție. Inside Out este un film pentru copii ce merită văzut de întreaga familie.

Coco

Miguel este un băiat de 12 ani, hotărât să își urmeze visul de a deveni un mare cântăreț, la fel ca idolul sau, Ernesto de la Cruz. El trebuie să depășească obstacolele impuse de propria familie, care urăște muzica din ziua în care stră-străbunicul său și-a abandonat familia pentru a-și împlini visul de a ajunge un muzician celebru.
Băiatul ajunge pe Tărâmul magic al Morților, unde ăncearcă să dezlege misterul ascuns de generații în familia sa.

How to Train Your Dragon

Cum să îți dresezi dragonul, așa cum a fost tradus în limba română, este unul dintre cele iubite filme pentru copii, dacă nu chiar pe primul loc în top. Pelicula spune povestea unei comunități vikinge care se luptă cu turme de dragoni. Povestea ia o altă întorsătură atunci când Hiccup, fiul conducătorului comunității, descoperă un dragon rănit, care-i devine prieten și partener în tot soiul de aventuri.

Frozen 1 și 2 – Regatul de Gheață 1 și 2

Frozen este cu siguranță unul dintre cele mai populare filme animate, iar încasările sale dovedesc acest lucru. Pelicula are la bază povestea a două surori, Ana și Elsa, care au devenit eroinele preferate a milioane de copii de pe tot globul. Frozen II a fost lansat în 2019 și s-a bucurat de un succes incredibil, atât în rândul copiilor, dar și în rândul părinților acestora.

Povestea în cea de-a doua parte începe la ceva vreme după evenimentele din primul film, când locuitorii din Arendelle se bucură de pace. Deși la început marea provocare pare a fi dorința lui Kristoff de a o cere pe Ana în căsătorie, totul ia o întosătură neașteptată când Elsa începe să audă tot mai des un cântec de leagăn din copilărie pe care-l percepe ca pe o chemare. Până la urmă, o ameninţare învăluită în mister şi posibilitatea ca trecutul regatului să nu fie la fel de luminos precum cred cele două surori le vor arunca pe eroine într-o nouă aventură.

Ratatouile

Ratatouille este, de asemenea, printre cele mai apreciate filme pentru copii ce pot fi văzute în familie. Regizat de Brad Pitt și lansat în 2007, filmul are la bază aventurile lui Remy, un șobolan ce visează să devină bucătar. Dar pentru că lumea era complet dezgustată de șobolani și nu ar fi avut niciodată o șansă să-și arate geniul, el încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Filmul a câștigat multe premii printre care și Academy Award for Best Animated Feature.


Te-ar putea interesa și:

Ghicitori – Cele mai captivante ghicitori pentru copii mici și mari

Ghicitori amuzante și întrebări cu haz pentru copii isteți

Citate despre prietenie – 50 cele mai frumoase citate despre prietenie


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie