Iași: Un copil de 11 ani, găsit în comă pe margine unui drum

Tragedie în Județul Iași. Un băiețel, în vârstă de 11 ani, a fost găsit în comă, la marginea unui drum din localitatea Deleni. Poliția a suspectat de la bun început că băiatul ar fi fost lovit de o mașină, iar ulterior s-a confirmat acest lucru. Copilul fusese accidentat de o mașină la volanul căreia se afla un bărbat de 54 de ani. Copilul a fost găsit de medici în comă și în șoc traumatic și a fost transportat de urgență la Spitalul Sfânta Maria. Băiatul a fost preluat de un elicopter care se deplasa să transfere un pacient în Republica Moldova.

Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chișinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconștient cu traumă, găsit într-un șanț. Elicopterul l-a găsit în comă politraumă și șoc traumatic pe băiețelul de 13 ani probabil lovit de o mașina. Acesta a fost intubat și ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice și încălzire.

Citește și: O româncă din Anglia și-a înjunghiat mortal nepotul în vârstă de 5 ani

Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfânta Maria. Am anunțat neurochirurgul în legătură cu hematom intracranian postraumatic. A venit mătușa pentru că părinții sunt la muncă în străinătate. Prognosticul este  rezervat. Am anunțat poliţia. Ne rugăm să trăiască. O minune de copil. Din ce știm noi nu era nici o mașina la locul accidentului. Politia cercetează –  a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași, potrivit ziaruldeiași.ro.

Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie pulmonară şi abdominală.

Copilul, victimă a unui accident rutier ca pieton, are un politraumatism, cu indice de severitate lezional mare, ceea ce înseamnă că prognosticul, în acest moment, este rezervat. A fost intubat şi ventilat mecanic din pre-spital, de către echipajul SMURD. Este în continuare protezat respirator.

S-au făcut investigaţii imagistice care au obiectivat un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie pulmonară şi abdominală. Copilul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru consult şi terapie specifică – a explicat dr. Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Sfânta Maria'.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri