Imaginea postata de o mama dupa ce a pompat laptele: Dintr-un san lapte alb, din alt san lapte rosu

O mama a facut publica o imagine incredibila, pentru a informa si alte mamici legat de o problema extrem de comuna, dar despre care putine femei stiu.

Tanya a postat pe o pagina de Facebook dedicata, o imagine cu laptele sau pompat.

Dintr-un san lapte alb, din alt san lapte rosu

Imaginea pare tare ciudata, iar mama sustine ca ea insasi a fost socata cand a vazut culoarea laptelui, insa a aflat ca laptele este perfect sigur pentru a fi consumat de bebelusul ei.
Laptele de culoare rosie poate fi provocat de unul din doi factori: fie mama elimina un cheag de sange, cum s-a intamplat si in cazul Tanyei, fie din pricina contactului cu bacteria Serratia, ce de fel este inofensiva omului, insa acest aspect nu este un lucru cert.

„O imagine dureroasa cu lapte matern rosu, de la un cheag de sange ce aproape ca s-a transformat in mastita. M-am gandit sa va arat ce se poate intampla fara ca voi sa stiti, daca alaptati in mod direct (eu pompez laptele exclusiv).

E incredibil, nu? Da, laptele vostru poate deveni rosu, se poate infecta si poate arata diferit de la un san la celalalt… Cu toate acestea, e insa 100% sigur pentru bebelus.
Nu te opri din alaptat din sanul afectat. Daca ai canalele infundate sau mastita e important sa continui sa alaptez, sa aplici comprese si sa masezi zona. Daca pompezi laptele exclusiv, incearca sa il pompezi macar la cateva ore si sa masezi constant. Si nu te speria daca laptele tau va arata asa!”, este mesajul pe care l-a scris mama, alaturi de imaginile postate.

In cazul Tanyei, laptele are culoarea rosu inchis din pricina unui cheag mare de sange pe care l-a eliminat odata cu laptele. In aceasta situatie, bebelusul poate consuma laptele mamei, desi poate fi ciudat pentru parinti sa i-l dea copilului lor, stiind ca laptele contine si sange.
Este extrem de comun ca, in timpul alaptarii, sanii sa devina durerosi si inflamati. Acest lucru poate cauza cheaguri, ce pot schimba culoarea laptelui, mai ales daca cheagul este unul mare.

 

Surse: iflscience.cominfantrisk.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton