Înainte și după bebeluș: cum ți se schimbă viața

Viața noastră de adulți se împarte în 'înainte și după bebeluș'. Toți cei deveniți părinți spun că nu și-ar mai imagina viața fără un copil. Și deși mai pierzi pe drum câțiva prieteni, care, neavând copii, nu pot înțelege de fel de ce tu nu mai mergi la chefuri sau de ce în loc de Vama Veche preferi de acum o stațiune de familie pentru vacanța de vară , câștigi o mulțime de alte lucruri. Uite cum ne schimbă viața un bebeluș.

 

Legi prietenii mai ușor

Chiar dacă nu ai fost niciodată Miss Popularitate, ci mai degrabă genul retras, după nașterea copilului vei observa că prieteniile se leagă mai ușor. Primul subiect de conversație este, evident, bebelușul. Ce, cât, cum mănâncă, ce loc drăguț de joacă ați mai găsit, cum se înțelege el cu bona, cum nu te înțelegi tu cu mama soacră, venită pentru 3 zile în vizită și strămutată de 3 ani pe canapeaua voastră din sufragerie – toate acestea le spui cu mare nonșalanță la o primă întâlnire de mămici, în parc. Încet-încet, te trezești că știi numele complet al vecinilor de la etajul 3, ba chiar și pe al cățelului lor, că prepari un piure de mere cu castane, așa cum ai învățat de la mama lui Victoraș de la scara vecină, care ți-a dat rețeta când ați fost în parc și că schimbi amabilități cu asistenta pediatrei la coadă în supermarket.

 

Ești mai empatică și sensibilă

Când devenim părinți ni se activează cumva un chip al sensibilității și devenim mai empatici. Apreciem la altă valoare și pe altă scară lucruri la care înainte eram indiferenți. Nu mai putem urmări știri de la ora 5, cădem în depresie, de-a dreptul,  dacă auzim că un copil a murit în condiții groaznice și facem eforturi, chiar dacă nici noi nu stăm roz, financiar vorbind, să-i ajutăm pe alții, care o duc mai rău decât noi.

 

Ai alte priorități

Când devii mamă, te evaluezi dintr-o altă perspectivă. Nu te mai preocupă atât de tare reducerile de sezon, pe care le urmărești acum doar pentru a-i lua ceva lui bebe și nici nu mai iei în tragic vreun kilogram în plus sau celulita. Asta nu înseamnă că nu-ți mai pasă cum arăți, ci că știi acum că alte lucruri contează mai mult în viață.

 

Adopți un stil de viață mai sănătos

Preocupată de sănătatea celui mic, ai și tu mai multă grijă de tine – te hrănești mai bine, pentru ca laptele pe care i-l oferi să fie de calitate (uite care este Ce trebuie să mănânci când alăptezi), te odihnești pe cât posibil, faci mai mult sport, pentru a avea mai multă energie (pentru bebe) și chiar renunți la vechile tale obiceiuri proaste – fumatul sau mâncatul excesiv seara (nu de alta, dar nu mai ai timp pentru asta:)

 

Ai o relație mai frumoasăschimba viata

E drept că presiunea și oboseala din primele luni cu bebe afectează serios relația de cuplu (citește și Cuplul în 3: el, ea și copilul), dar viața de părinte aduce o nouă dimensiune iubirii voastre. Lucrurile au mai mult sens, iubirea voastră e mai profundă.  Sigur, tati poate fi îngrozit că își pierde de tot independența sau poate fi gelos pe bebe într-o primă fază, mai ales dacă tu îl alungi din patul conjugal, pentru a dormi cu cel mic, dar relația se transformă frumos. Și nimeni nu spune că dacă ați devenit părinți nu mai aveți dreptul la intimitate. Puteți aranja lucrurile în așa fel încât să aveți timp și pentru voi.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie