Infrumusetare in sarcina: ce ai voie si ce nu e recomandat

Chiar daca tocmai ce ai aflat ca esti insarcinata, asta nu inseamna ca trebuie sa iti abandonezi rutina de frumusete pe care o urmezi zilnic. Sunt insa anumite trucuri de frumusete ce nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Altele insa, desi pluteste un mit asupra lor si mai toata lumea crede ca sunt nocive, pot fi folosite cu incredere chiar si in timpul sarcinii.

Infrumusetare in sarcina: ce ai voie si ce nu e recomandat

Vopsitul parului in timpul sarcinii – Nu exista contraindicatii

Acestui subiect i-am dedicat un articol separat, pe care il poti citi aici. Ca un rezumat insa, e bine de retinut ca iti poti vopsi parul in timpul sarcinii, ideal fiind insa sa astepti pana in cel de-al 2-lea trimestru, dupa ce toate organele fatului sunt deja dezvoltate.

Bronzare, folosind metode artificiale – Unele pot fi nocive

In perioada sarcinii nu doar ca e indicat sa eviti statul excesiv la soare, insa nici anumite metode de bronzare artificiala nu sunt indicate in timpul sarcinii.

Cremele autobronzante, de pilda, pot fi folosite si in perioada sarcinii fara probleme.
Spray-urile cu autobronzant insa trebuie evitate in perioada sarcinii, deoarece vaporii pot fi inhalati in timpul aplicarii.
Totodata, si solarul trebuie evitat in cele 9 luni, deoarece creste riscul aparitiei unui melanom, forma de cancer ce se poate raspandi in corp inclusiv la copil.

Purtarea sutienelor cu push-up/cu sustinere in timpul sarcinii – Nu exista contraindicatii

In cazul sutienelor cu sustinere, cele cu sarma incorporata, mitul care circula in aceasta privinta fiind ca aceste sutiene ar ingreuna circulatia sangelui si ar impiedica formarea laptelui.
In realitate, nu exista o legatura directa intre cele doua.
Majoritatea femeilor opteaza pentru un sutien fara balenele metalice in timpul sarcinii, doar pentru ca sanii sunt mai sensibili si gradul de confort este mai mare in cazul celor mai comode.

Purtarea colantilor in timpul sarcinii – Nu exista contraindicatii

Nu putine mame se sperie de ideea ca, daca vor purta haine mai mulate pe burtica in timpul sarcinii ar putea afecta bebelusul.
In realitate insa, bebe este bine protejat si este invaluit in lichidul amniotic. Este indict insa sa optezi pentru o pereche de pantaloni care nu te strang in zona abdomenului si care sunt adecvati pentru perioada sarcinii.

Manichiura/pedichiura in timpul sarcinii – Nu exista contraindicatii

Daca e vorba de aceste doua metode de infrumusetare efectuate acasa, lucrurile sunt foarte simple: asigura-te ca dezinfectezi toate ustensilele pe care le folosesti si ai grija sa nu te ranesti.
Daca doresti sa mergi la salon, asigura-te ca salonul ales respecta normele de igiena si ca dezinfecteaza instrumentarul intre 2 cliente.
Totodata, nu taia cuticulele in timpul sarcinii, deoarece acest procedeu te-ar putea expune unui risc mai mare de infectii.
Mirosul si vaporii dintr-un salon de frumusete nu sunt daunatoare, din cate se cunoaste, insa e posibil sa iti provoace greata, mai ales la inceputul sarcinii.

Epilarea definitiva prin electroliza – Intr-o anume situatie, nu exista contraindicatii

Daca atunci cand optezi pentru epilarea definitiva alegi termoliza, metoda ce foloseste caldura pentru a impiedica aparitia firelor de par nedorite, nu exista motive de ingrijorare.
Totusi, in cel de-al treilea trimestru de sarcina, incearca sa eviti chiar si aceasta procedura, deoarece pielea devine mai sensibila.

Sursa: babycenter.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire