O învățătoare din Galați e acuzată de comportament agresiv la adresa copiilor. Ce le-ar fi făcut elevilor

Anchetă într-un colegiu național din Galați, unde o învățătoare este acuzată că ar avea un comportament agresiv cu elevii.

Din cauza situației, jumătate dintre elevii dintr-o clasă care învață acolo s-au mutat la alte unități de învățământ, la cererea părinților.

Învățătoarea neagă toate acuzațiile care i se aduc și spune că adevărul va ieși la iveală în urma investigațiilor făcute de conducerea școlii și de polițiști.

Ea a preluat clasa pregătitoare de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, din Galați, acum trei ani. Dintre cei 21 de elevi ai colectivului, au mai rămas doar 11.

Două învățătoare de la un After School din Iași, concediate după ce au agresat fizic un elev

În urmă cu câteva zile, doi părinți au depus plângere împotriva cadrului didactic pentru comportament agresiv.

Copilul mi-a spus că de foarte multe ori i-a dat cu palma peste ceafă şi îi dădea cu pixul în cap, aşa, țac, țac, țac. Am mutat-o de acolo, la şcoală, şi am dus-o la consiliere psihologică. (Au mai păţit şi alţi copii?) De lovit, am înţeles că nu, de vorbit cu ei într-un limbaj mai agresiv pentru vârsta lor, da' –  a povestit mama unei eleve, notează știri.tvr.ro.

„Un părinte a sesizat un abuz asupra copiilor la nivelul clasei, invocand alți 8 părinți care pot susține cele prezentate. Toți cei 9 părinți au fost contactati și au fost invitați la sediul DGASPC să participe la ședințe de consiliere psihologică, în funcție de nevoile identificate ale copiilor lor.” – a spus Prof. Pamfilia Dumitrașcu, director Colegiul Al. I. Cuza, Galați.

Învățătoarea ar folosi și un limbaj neadecvat pe lângă agresiunile fizice.

„Un limbaj anormal pentru un cadru didactic, am înțeles că vorbea destul de urât și cred că și ușoare agresiuni fizice, din ce am discutat cu conducerea școlii. Mai mulți copii au plecat din acea clasă. Școala trebuie să păstreze, însă, un cadru de legalitate.” – a explicat prof. Adrian Silivestru, purtător de cuvânt ISJ Galați, potrivit Pro TV.

Învățătoarea neagă acuzațiile și amenință că dă în judecată părinții.

Nu am dat palme şi nu am înjurat, nu am agresat absolut niciun copil de când sunt în această şcoală. Au avut nemulţumiri personale, lucruri care puteau fi discutate şi rezolvate între noi, dar nici pe de parte nu a fost vorba de agresiune, de lovire, de înjuratură, de pălmuire, de tot ceea ce acuză ei. Lucrul acesta l-am declarat şi la comisia disciplinară din şcoală, l-am declarat şi la Poliţie' – a declarat învățătoarea.

Direcția pentru Protecția Copilului Galați a sesizat și poliția, în acest caz. Acum, agenții de la biroul pentru siguranță școlară verifică dacă sunt confirmate acuzațiile aduse cadrului didactic.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri