Primul joc video ce are ca temă pandemia de coronavirus a devenit viral. Îi învață pe copii distanțarea socială

Richard Wiseman, un profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie, a lansat un joc pe calculator numit „Poţi salva lumea?” (‘Can You Save the World?’) ce are ca temă pandemia de coronavirus, pentru a ajuta copiii să înţeleagă cum distanţarea socială poate salva vieţi

Profesorului i-a venit ideea pentru acest joc, pe care îl consideră drept primul de acest fel din lume, după ce a făcut o plimbare în timpul izolării în Marea Britanie şi și-a dat seama că „se simte ca într-un joc pe calculator”, în timp ce evita pietonii şi bicicliştii de pe străzi.

Citește și: Ce sunt „Degetele Covid-19'? Cel mai nou simptom al coronavirusului e întâlnit mai ales la copii

Richard Wiseman este de părere că cercetările au arătat că jocurile care încurajează un comportament social pozitiv pot influenţa acţiunile oamenilor în lumea reală.

„Este o modalitate amuzantă de a răspândi un mesaj înfricoşător. Există destul de multe studii care arată că dacă îi faci pe oameni – în special pe copii – să se comporte în anumite moduri în jocurile video, acest lucru le va influenţa şi viaţa reală”, a spus Wiseman, potrivit bbc.com.

Jocul constă în controlarea unui avatar pe o stradă din ce în ce mai aglomerată şi în salvarea cât mai multor vieţi atunci când se evită pietonii, bicicliştii şi oamenii care strănută. De asemenea, în timpul jocului se pot colecta măşti ce pot fi oferite medicilor, pentru ca aceştia să poată salva mai multe vieţi, dar și provizii precum suluri de hârtie igienică.

Citește și: Coronavirus: Ce măsuri trebuie să ia părinții pentru a-și proteja copiii

Scopul este de a salva cât mai multe vieţi. Pe măsură ce jocul progresează, scorul începe să devină din ce în ce mai mare pentru a demonstra că, dacă te protejezi, atunci îi protejezi şi pe ceilalţi. Dacă jucătorii se lovesc de alte persoane, atunci punctajul lor scade, jocul se termină și ei și ajung prin a fi „trimiși în carantină'.

Deşi a fost conceput pentru copii, se pare că jocul are mare succes și la adulți.

„A devenit viral. Este ca şi cum oamenii se regăsesc în el. Este o modalitate de a vorbi despre aceste lucruri cu copiii, fără ca aceasta să fie una pesimistă”, a mai spus Wiseman.

 

sursa foto – captura Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton