La ce să fim atenți când cumpărăm animale de companie pentru copii. Un băiețel a murit din cauza unui hamster

Părinții mereu cred că animalele de companie pentru copii sunt o adevărată bucurie, însă, de foarte multe ori nu iau în calcul și pericolele la care îi expun pe micuți. Cazul tragic al unui băiețel de numai zece ani, care a murit din cauza unei infecții cauzate de animalul de companie, i-a determinat pe părinții acestuia să împărtășească povestea lor tristă în speranța că aceasta va fi un semnal de alarmă.

Aidan Pankey, un băiețel de 10 ani din San Diego, a primit de la părinții săi un hamster cumpărat dintr-un pet-shop. Din nefericire, niciunul dintre părinți nu s-a gândit să ducă animalul la veterinar înainte de a-l duce acasă, unde copilul s-a jucat în el.

După două săptămâni de când au adus hamsterul în casă, Aidan a început să se simtă foarte rău, iar la scurt timp părinții au fost nevoiți să-l ducă de urgență la spital din cauza durerilor groaznice pe care le simțea la nivelul stomacului.

Medicii au descoperit că băiețelul era în stare deosebit de gravă din cauza unei puternice infecții ce provenea exact de la rozătoarea pe care copilul o primise drept animal de companie.

În ciuda eforturilor medicilor, micuțul nu a mai putut fi salvat, iar părinții, sfâșiați de durere caută să-și facă dreptate în instanță, ei fiind acum convinși că lanțul de magazine din care au cumpărat hamsterul știa că este posibil ca rozătoarele pe care le vând să fie contaminate, însă nu au luat niciun fel de măsuri. Așadar, tatăl lui Aidan a contactat avocații și a dat în judecată lanțul de magazine, susținând că nu se va lăsa până nu-și va răzbuna copilul.

„Lupt pentru a proteja alți copii, pentru că nu vreau că asta să se întâmple la fel unei alte familii. Încă vorbesc cu el, cu băiatul meu,  îi spun că îl iubesc, îi spun că tăți nu o să renunțe.', a spus tatăl băiatului.

La rândul lui, reprezentatul lanțului ce vinde animale de companie pentru copii, și nu numai, a declarat că atunci când cumperi o rozătoare îți asumi și riscul ce vine odată cu asta.

„Petco a avertizat oamenii cu privire la pericolul pe care îl poate provocă mușcătura unei rozătoare. Singurul lucru pe care nu îl putem schimba este natura unui animal.', a spus reprezentantul petshop-ului.

Riscurile la care ne expunem când alegem rozătoare ca animale de companie pentru copii

Rozătoare precum șobolani, șoareci sau gerbili pot cauza febră letală prin mușcătura, zgârieturi și, uneori,  chiar simpla atingere. În cazul copiilor, aceste mușcături sau zgârieturi sunt cu atât mai periculoase, spun specialiștii.

De cele mai multe ori însă, dacă boala este detectată la timp ea poate fi tratată cu antibiotice, la recomndarea medicului. Însă dacă infecția evoluează, șansele de supraviețuire sunt semnificativ diminuate.

În plus, atunci când alegem animale de companie pentru copii, indiferent că vorbim de rozătoare sau alte animale de companie, este recomandat să consultăm un medic veterinar care poate examina animalul și-i poate face analize îninate de a intra în contact cu copilul.

Citește și:

Foto: 123rf.com
Sursa: nationalpost.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Animale