Laptele, sursa importanta de substante nutritive pentru tine si copilul tau

O serie de cercetari amanuntite au stabilit ca laptele este bautura rehidratanta de cea mai buna calitate. Ideal de consumat atat de copii cat si de adulti, laptele consumat dupa efort reface organismul intr-un timp foarte scurt, datorită continutului ridicat de carbohidrati, calciu si electroliti.

Exista tot mai multe argumente în favoarea utilizarii laptelui ca bautura de rehidratare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Anul trecut, la Universitatea McMaster din Canada, s-a facut un studiu care a inclus copii care practicau diverse sporturi, cu varste între 10 ÅŸi 14 ani, iar rezultatele au aratat ca laptele poate fi folosit cu succes.

Copiii activi pot fi hidratati cu lapte, deoarece laptele este cel putin la fel de eficient în refacerea statusului hidric ca si bauturile pentru sportivi sau apa în sine.

Acest aliment complet face parte in mod natural din viata noastra, de la cea mai frageda varsta si este unul dintre alimentele esentiale ale unei alimentatii echilibrate si un stil de viata sanatos.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nutritie