Legarea burtii dupa nastere – Merita sa porti centura postnatala?

Dupa nastere, poti avea un real soc cand iti vezi burta, pana acum atat de intinsa, iar dintr-o data lasata. Legarea burtii dupa nastere se presupune ca te-ar putea ajuta sa iti recapeti tonusul si sa dai inapoi burtica pe care ai format-o in timpul sarcinii. Insa chiar sa functioneze? Merita sa porti centura postnatala?

Ce rol are legarea burtii dupa nastere

Legarea burtii ar ajuta, se pare, nu doar la revenirea mai rapida la formele de alta data, ci si la imbunatatirea pozitiei corpului, sustinerea ligamentelor si in sustinerea organelor, in procesul lor de revenire in pozitia obisnuita.
Legarea burtii se poate face folosind o fasie sau esarfa mare din bumbac sau matase, mai ales in cazul contactului pe piele, sau poti apela la o centura speciala cu arici, pe care o poti aplica deasupra hainelor.

 

Beneficiile legarii burtii dupa nastere

Ajuta la apropierea muschilor abdominali

Dupa nastere, majoritatea femeilor raman cu diastasis recti, un spatiu inestetic intre cele doua fasii de muschi de pe stanga, respectiv dreapta buricului.
Legarea burtii dupa nastere cu material textil sau o centura postnatala poate reduce mult din acest aspect.

Sustine pelvisul si zona lombara

Nu doar ca centura postnatala te poate ajuta in sustinerea muschilor abdominali, insa iti poate oferi un suport pentru zona pelviana si pentru spate.
In timpul nasterii, corpul produce o substanta numita relaxin, ce ramane in corp si dupa nastere.
Legarea burtii cu o centura abdominala dupa nastere ajuta la apropierea ligamentelor cat timp substanta ce ofera elasticitate ligamentelor e inca in organism.

Cand e recomandata legarea burtii dupa nastere

In cazul nasterii naturale, se recomanda purtarea centurii abdominale in cel mult o saptamana de la nastere.
Daca te recuperezi dupa cezariana, sustinerea abdomenului cu o centura postnatala se poate face in 4-6 saptamani de la nastere.
In ambele situatii, consulta medicul inainte de a purta centura postnatala, pentru a fi sigura ca nu exista nicio interdictie.
Odata inceputa legarea burtii, poarta centura postnatala timp de minim 40 de zile, in fiecare zi, pentru rezultate optime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere