Lili Sandu vrea să-și opereze copilul: „Trebuie, nu dorm de opt luni!” Ce a pățit băiatul prezentatoarei de la „Vorbește lumea”

Lili Sandu a mărturisit că trebuie să-și opereze băiatul. Prezentatoarea de la „Vorbește Lumea” este mama unui băiețel de doi ani și jumătate, pe nume Thomas Jay Cristian.

Vedeta de televiziune a dezvăluit că trebuie să-l opereze pe Thomas deoarece micuțul se confruntă cu diverse probleme din cauza inflamării polipilor nazali.

Polipii, cunoscuți științific drept vegetații adenoide, reprezintă un țesut de tip amigdalian ce se regăsește în spatele foselor nazale. Toți copiii au polipi, rolul lor fiind esențial pentru imunitate. Polipii protejează copiii împotriva îmbolnăvirilor.

Lili Sandu, probleme cu alăptarea: „Practic era o piatră acolo, nu vreți să vă imaginați!'

„Copilul are polipi, trebuie să îl operez”

Ei au funcția de a captura bacteriile sau virusurile care sunt inspirați și înghițiți de cei mici. Când copilul răcește, polipii se inflamează. Printre simptomele inflamării polipilor se numără respirația pe gură, zgomotoasă, senzația de nas înfundat, dureri de cap, inflamarea ganglionilor la nivelul gâtului, secreții nazale abundente sau chiar dificultăți la înghițire.

Odată cu creșterea în vârstă, până la 10 ani, polipii involuează complet.

Lili Sandu s-a plâns că nu s-a putut odihni în ultima vreme din cauza inflamării polipilor lui Thomas.

„Copilul are polipi, trebuie să îl operez, nu am dormit decât două ore!” – a spus vedeta de la Pro TV.

Dezvoltarea polipilor diferă de la un copil la altul, așadar părerile sunt împărțite când vine vorba despre intervenția chirurgicală pentru a-i îndepărta. Lili Sandu a spus că mulți îi recomandă să mai aștepte, să nu-l opereze acum, deoarece problemele vor trece odată cu înaintarea în vârstă. Dar prezentatoarea de la Vorbește Lumea se gândește serios să-l ducă pe micuțul Thomas la doctor, pentru operație.

„Tomas are 2 ani și jumătate, părerile sunt împărțite: ‘mai stai până după 3 ani!’ Păi ce să mai stau, că eu nu dorm de 8 luni. Thomas are apnee. Eu mă trezesc din oră în oră, are pauze foarte mari când nu respiră și scoate un sunet… Chiar e o chinuială foarte mare pentru el”  – a adăugat vedeta.

Experții în sănătate sunt de părere că operația de îndepărtare a polipilor trebuie făcută celor care au peste doi ani, dar există și excepții.

„Copilul se intubează, pentru că este o operație destul de sângeroasă…”

Simptomatologia este cea care dictează dacă facem operația sau nu. Vârsta și alți factori vin în planul secundar.' – a spus dr. Doru Oprea, medic specialist ORL, invitat în emisiunea pe care Lili Sandu o moderează.

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul. Metoda vedetei a avut succes din prima

Vedeta a vrut să afle și ce fel de anestezie se folosește în cazul operației de polipi.

Dacă în trecut operația se făcea cu anestezie locală, ceea ce era destul de traumatizant pentru cei mici, momentan se folosește anestezia generală. Copilul se intubează pentru că este o operație destul de sângeroasă…' – a adăugat medicul.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri