Locuri de vizitat în Brașov cu copiii

Sunt multe locuri de vizitat în Brașov cu copiii, este un oraș frumos în care este imposibil să vă plictisiți. În plus, și pe lângă Brașov există locuri de care cu siguranță se va bucura întreaga familie, cu mic, cu mare.

Fie că mergeți o zi sau mai multe, Brașovul cu siguranță vă va oferi posibilități captivante pentru a petrece timpul cu copiii.  Iată o selecție cu cele mai frumoase locuri de vizitat în Brașov cu copiii:

Locuri de vizitat în Brașov cu copiii

Grădina Zoologică Brașov

Grădina Zoologică Brașov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș. Este în top locuri de vizitat în Brașov cu copiii, dar și pentru cei care doresc să se relaxe în aer liber, într-un mediu liniștit.

Locuri de vizitat in Brasov-Gradina Zoologica
Gradina Zoologica Brasov

Această grădină zoologică este situată lângă pădurea și lacul din Cartierul Noua, într-o zonă retrasă și plină de verdeață. Grădina Zoologică Brașov se întinde pe o suprafață de 10 hectare și are caracteristicile unui parc natural, special gândit pentru animalele ce îl populează. La intrarea în parcul zoologic există indicatoare menite să ghideze vizitatorii către principalele atracții. Este una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din țară și cu siguranță va fi atât pe placul celor mici, cât și celor mari.

De asemenea, aleile sunt însoțite de bănci pentru odihnă și relaxare. În cadrul grădinii există aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii, printre care se află și doi lei albi  și cămile doi masculi.

Piața Sfatului 

De asemenea, printre cele mai celebre locuri de vizitat cu copiii, în  Brașov Dacă ajungi în acest oraș, nu ai cum să ratezi o plimbare în Piața Sfatului. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice și datorită faptului că aici sunt organizate foarte des evenimente artistice, culturale, concerte în aer liber, târguri, etc. În plus, copiii vor fi captivați de ideea de a le da de mâncare porumbeilor ce vor roii în jurul lor.  Situată chiar în centrul orașului, Piața Sfatului este și o zonă pietonală unde te poți plimba, relaxa la terase ori face cumpărături.

Parc Aventura

Parc Aventura Brașov este cunoscut drept cel  mai mare Parc de Aventură din Europa de Est.  Este cu siguranță pe lista cu locuri de vizitat în Brașov cu copiii. Aici sunt 15 trasee de dificultate progresivă, tiroliană, jocuri în copaci, trasee multe și diversificate, pentru începători și pentru avansați.  vrei să petreci o zi de neuitat în Brașov, trebuie să vizitezi Parc Aventura pentru a încerca să îți depășești limitele Traseul cu cea mai mare înălțime ajunge până la 20 de metri.

Centrul Vechi

Orașul Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță nu trebuie să îl ratezi. Acesta oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din 89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, precum și cele mai frumoase cafenele, restaurante, terase și magazine cu suveniruri.

În Centrul Vechi vă puteți pierde pe străduțele încărcate de istorie, puteți alege să vă relaxați pe terasele cafenelelor sau restaurantelor din zonă. Puteți vizita Muzeul Judetean de Istorie Muzeul Casa Mureșenilor, Biserica Neagră, dar și Bastionul Tesatorilor, Turnul Alb și Turnul Negru. Apoi continuați plimbarea pe Aleea de Sub Tâmpa, unde, mai ales în zilele călduroase vă puteți bucura de umbra și aer curat. Copiii pot alerga în voie sau se pot juca la locurile special amenajate pentru ei.

Locuri de vizitat in Brasov cu copiii
Locuri de vizitat in Brasov cu copiii

Tâmpa

Dacă ajungi în Brașov trebuie neapărat să urci pe Tâmpa, atâta timp cât sunteți dornici de drumeție. Muntele Tâmpa face parte din masivul Postăvaru și este înconjurat aproape în totalitate de orașul Brașov. Dacă însă nu sunteți adepții drumețiilor, puteți alege telecabina. De la cei 960 de m altitudine, veți avea o priveliște de vis de unde vei vedea zidurile cetății Brașovului și împrejurimi.

Locuri de vizitat pe lângă Brașov

Castelul Bran

Această cetate impunătoare, devenită reședință regală abia pe la 1920, se află la numai 30 de km de Brașov. Deși cunoscută pentru contele Dracula, aceasta este doar o legendă. Pe lângă acest castel, Branul este oricum ceva de vis din punct de vedere al priveliștilor. Cu siguranță merită trecut pe lista cu locuri de vizitat în Brașov cu copiii.

Locuri de vizitat cu copiii in Brasov- Castelul Bran
Locuri de vizitat cu copiii in Brasov- Castelul Bran

Zona Bran-Moeciu este potrivită și pentru plimbări în natură. Pentru cine își dorește mai puțină agitație, ideale sunt însă satele Șirnea, Peștera sau Măgura.

Cetatea Râșnov

La 15 km de Brasov vei găsi Cetatea Râșnov care datează de prin secolul XIV și păstrează chiar bine fortificațiile. Plimbarea printre ruine te face sa ajungi sus de tot, de unde poți admira peisajul extraordinar.

Locuri de vizitat in Brasov cu copiii- Cetatea Rasnov
Locuri de vizitat in Brasov cu copiii- Cetatea Rasnov

Există și un lift care urcă turiștii către Cetatea țărănească Râșnov. La Cetate puteți ajunge însă și cu trenuleț spre bucuria copiilor. Tot la Râșnov există și Dino Parc de care mulți copii ar putea fi încântați.

Te-ar putea interesa și:

Locuri de vizitat în România cu copiii

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie