Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii – Obiective turistice captivante

Sibiul este un oraș frumos și poate fi o destinație pentru o vacanță de câteva zile pentru întreaga familie. Există numeroase locuri de vizitat în Sibiu cu copiii pe care să încercați să nu le ratați odată ajunși în acest minunat oraș medieval.

Dacă ajungeți cu cei mici la Sibiu, cu siguranță nu vă veți plictisi. Iată cele mai cunoscute obiective turistice pe care să le vizitați cu copiii, în Sibiu:

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii

Grădina Zoologică Sibiu

Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de peste 15 hectare și trebuie să se regăsească pe lista de locuri de vizitat cu copiii în Sibiu. Zoo Sibiu adăposteşte peste 200 de animale şi păsări din peste 5o de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, pume, mistreţi, lame, cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil, fazani, papagali, păuni, porumbei.

O atracție este și  stejarul de la intrarea în grădină care are peste 600 de ani.

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii - Muzeul Satului Astra
Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii – Muzeul Satului Astra

Muzeul Satului ASTRA Sibiu

Din Grădina Zoologică se poate trece cu ușurință în Muzeul Satului Astra din Sibiu și merită, de asemenea, să-l includeți pe lista de locuri de vizitat cu copiii în Sibiu. Este un obiectiv turistic  care se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, tocmai din acest motiv este considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. În jurul lacului vei regăsi creații ale civilizației populare tradiționale, pre- industriale românești, dar și case, ateliere și clădiri. Copiii pot adesea să ia parte la ateliere de olărit sau alte acivități captivante.

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii - Piața Mare
Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii – Piața Mare

Piața Mică și Piața Mare

Piața Mare există din anul 1366 și a devenit centrul vechii cetăți. Este zona pietonală devenită și obiectiv turistic reprezentativ al orașului. În Piața Mare se desfășoară, în fiecare an, și Targul de Craciun din Sibiu. Dar și în restul anului, copiii vor fi captivați de evenimentele organizate în aer liber, ateliere și alte activități interesante.

Piața Mică, în care se trece imediat din Piața Mare, este  zona cu clădiri înalte denumite și Ochii Sibiului'.  Clădirile recunoscute deja din Piața Mică datează din secolul XIV – XVI, iar caracteristica acestora este logia de la parter, semi deschisă spre piață, cu arcade semi circulare. Clădirile sunt înalte și sunt considerate obiective turistice ale orașului ce mai poartă denumirea și de Ochii Sibiului'.

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii - Ochii Sibiului
Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii – Ochii Sibiului

Turnul Sfatului Sibiu

Situat între cele mai importante două pieţe ale oraşului,Turnul Sfatului a fost din totdeauna simbolul caracteristic al oraşului Sibiu. Numele turnului provine de la funcţia de apărare asupra porţii de intrare în cea de-a doua incintă, situată în imediata apropiere a clădirii ce adăpostea primăria Sibiului, menţionată documentar în anul 1324.

Având iniţial funcţia de turn de fortificaţie, de apărare, din a doua incintă de fortificaţie, acesta s-a prăbuşit parţial în anul 1585, în urma unui cutremur. Parterul şi primele două etaje aparţin astăzi construcţiei originale din sec. XIII.

În anul 1588 turnul a fost reconstruit cu ajutorul contribuţiei cetăţenilor oraşului.  Forma actuală a turnului datează din lucrările de reconstrucţie executate între anii 1824-1826. Accesul în interior se face printr-o uşă de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scări spiralate, se ajunge la etajele superioare. În total, sunt 141 de trepte de urcat, așa că aveți nevoie de energie din plin.

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii - Podul Minciunilor
Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii – Podul Minciunilor

Podul Minciunilor 

Podul Minciunilor este simbolul orașului Sibiu Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu. Podul Minciunilor este pasarela pietonală din centrul istoric al orașului și unul dintre acele locuri de vizitat cu copiii în Sibiu.  Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul ar avea urechi' dar și puteri inexplicabile', iar orice minciună spusă aici se va afla.

Muzeul Locomotivelor cu Abur 

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu este înființat din anul 1994 și cuprinde peste 40 de locomotive cu aburi care au circulat pe căile ferate din România cu mai bine de 100 de ani. Muzeul este un obiectiv turistic des vizitat de pasionații în domeniu, deoarece aici cunosc istoria locomotivelor și află cele mai impresionante povești ale acestora. Sunt șanse mari și ca micuții să fie captivați de acest obiectiv turistic.

Locuri de vizitat pe lângă Sibiu cu copiii

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație.

Ca și obiective turistice, în această zonă veți găsi bisericuțe de lemn (Poiana Sibiului, Fântânele și Tălmăcel), muzee ale satului și case memoriale (Rășinari), un muzeu al icoanelor pictate pe sticlă (Sibiel) și un muzeul de etnografie și artă bisericească (Fântânele), alături de numeroase peisaje naturale impresionante.

Păltiniș

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județ și merită inclus pe lista cu locuri de vizitat în Sibiu cu copiii. Aceasta se află situată la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiind înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica' și Schitul „Schimbarea la față', locul unde este înmormântat acesta.

Te-ar putea interesa și:

Locuri de vizitat în România cu copiii

Locuri de vizitat în Brașov cu copiii


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie