Mama a aflat că fetița din pântece suferă de gastroschizis. Medicii i-au recomandat să facă avort, însă ea a refuzat

Kristella Marios este însărcinată pentru a doua oară, însă la 12 săptămâni de sarcină medicii au diagnosticat fătul cu gastroschizis și i-au recomandat să facă avort.

Kristella, o mămică de 27 de ani, e în prezent însărcinată cu al doilea copil.  Ea era foarte fericită când a mers la ecografia de 12 săptămâni pentru că știa din experiența primei sarcinii că, la această vârstă, deja trecuse riscul major de a pierde sarcina.

Din nefericire, pe ecranul ecografului, în loc să vadă un făt sănătos în plină dezvoltare, medicul a observat ceva de-a dreptul îngrijorător. Din acest motiv i-a recomandat mamei să facă mai multe tese. Analizele au confirmat însă faptul că fătul suferea de gastroschizis, o afecțiune ce se traduce prin faptul că organele copilului creșteau în afara corpului său.

Medicii i-au recomandat să facă avort

Așadar, Kristella și soțul ei au primit vestea că intestinele copilului cresc în afara corpului. Cei doi mai au împreună un băiat de 8 ani perfect sănătos, iar William mai are doi copii dintr-un mariaj precedent, motiv pentru care doctorii i-au recomandat mamei să facă avort, fără să stea pe gânduri.



Kristella și William nu au vrut însă să renunțe la copil și au decis să păstreze în continuare sarcina, în ciuda riscurilor evidente.

Acum, Kristella are 30 de săptămâni se sarcină și urmează să nască prin cezariană peste 6 săptămâni. Fetița lor va suporta o intervenție chirurgicală imediat după naștere, pentru ca medicii să-i pună intestinele la loc, în interior.

Citește și: Decizia imposibila a unei mame: sa pastreze sarcina sau sa isi salveze fratele

Cei doi soți au trecut prin momente de panică de-a lungul celor 30 de săptămâni de sarcină pentru că diagnosticul de gastroschizis sperie orice părinte. În ciuda malformației, medicii spun că fetița se dezvoltă. Însă faptul că are organele în exterior face totuși dezvoltarea mult mai dificilă. La momentul nașterii, doctorii aproximează că micuța va avea numai 1,5 kilograme.

Pentru că situația financiară a familiei nu este tocmai roz, cei doi soți fac dulciuri pe care le vând în scopul de a strânge banii necesari pentru intervențiile chirurgicale de care va avea nevoie fetița lor.

Deocamdată nu se știe exact numărul operațiilor pe care fetița le va suporta după naștere din cauza diagnosticului de gastroschizis, însă părinții sunt din ce în ce mai optimiști.

Citește și: Momentul in care am decis sa nu fac avort

Sursă foto: Facebook
Sursă- dailymail.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate