Chirurgul ce a operat baietelul decedat dupa operatia de hernie: Am fost mai atenți aici decât în spitalele de stat

Update 25 octombrie:

Chirurgul ce l-a operat pe baietelul de un an si 10 luni, ce a decedat in urma interventiei la un spital privat in capitala se apara, sustinand ca ar fi respectat intocmai protocoalele, potrivit Digi24.

Laura Balanescu, medic primar chirurgie pediatrica sustine ca nu au existat evenimente iesite din comun pe parcursul interventiei chirurgicale:

„A fost un șoc și o mare traumă, e regretabil ce s-a întâmplat, este o anchetă în curs de desfășurare. Nu am cum să va dau foarte mult, nu știu nici eu, nu am nicio explicație până acum ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să va spun atât intervenția chirurgicală a evaluat fără evenimente majore, și nici din punct de vedere al anestezicului nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obișnuință.

Dacă e un copil peste vârsta de un an operat de hernie inghinală nici nu necesită monitorizare în terapie, noi la copiii sub un an, de regulă când operăm în privat îi ducem și în terapie imediat post operator pentru a fi mult mai atenți aici decât suntem în spitalele de stat.'

In urma autopsiei, medicii legisti au stabilit ca baietelul a decedat din cauza unui soc hemoragic.


Andreea Duta, mama baietelului ce a murit intr-un spital privat din Bucuresti, in urma unei operatii de rutina vine cu noi lamuriri pentru Digi24.

Parintii baietelului vor sa se faca dreptate si au solicitat autoritatilor ca licenta spitalului sa fie suspendata, sustinand ca acele cadre medicale efectiv nu stiau ce sa faca in cazul fiului lor.

Mama baietelului ce a murit in urma operatiei de hernie: „Oamenii astia nu stiau ce sa faca!”

Andreea Duta, mama baiatului mort: „Ministrul Sanatatii trimite DSP sa vada daca e curat, stim si noi ca e curat. Astazi, avocata noastra a facut o cerere ca sa se suspende licenta, vrem sa vedem daca in practica, nu pe hartie, hartiile sunt impecabile, sunt de acord.

Vreau sa vad daca in practica oamenii astia sunt in stare sa faca fata procedurilor de urgenta, sa faca fata complicatiilor care apar dupa operatie, nu fac fata. Oamenii astia nu stiau ce sa faca in primele minute, s-au pierdut minute, secunde, ei nu stiau ce sa faca, asta trebuie sa se stie ca nu stiau ce sa faca.

Erau niste asistente, dupa aia au venit doua doctorite de garda, le tremurau mainile, nu gaseau nimic, nu le mergea oxigenul din perete, nu aveau cu ce sa intubeze. Incepusera procedurile de resuscitare, a venit o doctorita din terapie, care incepuse sa urle la ele, ca nu au facut ce trebuie, ca nu au pus perfuzii, era totul un haos. SMURD-ul a venit repede si au preluat ei procedura de resuscitare.”

 

Imagine: Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau