Mamele ar putea primi indemnizație pe viață, între 600 și 1000 de lei

Senatul a decis ca mamele care au sau vor avea mai mult de trei copii să primească titlul de mame eroine și să beneficieze de  indemnizație, pe viață,  echivalentă cu 30% din salariul mediu pe economie.

Așadar, mamele cu 4 sau mai mulți copii se vor bucura de venituri mai mari de la stat. Indemnziația de 'mamă eroină' va fi acordată mamei pe tot parcursul vieții ei, nu va fi impozabilă și se va actualiza în funcție de salariul mediu net pe economie. Conform ultimei actualizări de la Institutul Naţional de Statistică, salariul mediu net în luna decembrie 2015 era de 2114 lei.

Citește și: Vești bune! Mamele care se întorc mai devreme la muncă din concediul de creștere al copilului ar putea primi mai mulți bani

'Femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de 'Mamă Eroină', se arată în legea depusă.

Citește și: Copilul tău are nevoie de tine, nu de banii tăi

„Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”, declara în luna martie deputatul Ninel Peia.

Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

Ultimul cuvânt îl vor avea însă deputații, iar dacă aceștia vor fi de acord, legea atunci aceasta va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citește și: Listă de cumpărături pentru nou-născut. Topul celor mai utile obiecte și al celor pe care dai banii de pomană

Foto:Hepta

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie