Mărturiile polițistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din București

Polițistul care a produs accidentul auto din București în urma căruia o fată de 11 ani și-a pierdut viața a fost audiat joi, 20 ianuarie, de procurori. Agentul Constantin Popescu a fost audiat în prezența avocatului său, dar și în a lui Adrian Cuculis, avocatul familiei fetei decedate, Raisa.

Potrivit lui Cuculis, polițistul a recunoscut că avea viteză excesivă și că nu era în misiune la momentul producerii tragediei. După accident, agentul spune că a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linșat de oamenii care se adunaseră la locul faptei.

În plus, Popescu a mai spus că nu ăși mai aduce aminte unde a efectaut cursul obligatoriu de conducere defensivă, cu toate că în actele sale se arată că a făcut acest curs.

A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte – a declarat avocatul Cuculis, potrivit Antena 3.

Citește și – București: O mașină de Poliție a lovit două fetițe. Una dintre ele a decedat

Polițistul a mai spus că nu le-a văzut pe cele două fete care încercau să traverseze.

Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă.

A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici: avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze cât era viteza. Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo – a mai spsu Adrian Cuculis.

Spre sfârșitul audierilor, agentul a spus că-i pare rău pentru tragedia produsă:

Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol. Puţine cuvinte, declaraţia a fost scurtă. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune. Girofarul îl avea pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil. Nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia de un alt participant la trafic.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri