Mărturisirile cutremurătoare ale femeii căreia i-a murit copilul în pântec după ce a fost ignorată într-o maternitate din Buftea

Femeia de 26 de ani al cărei făt i-a murit în pântec la maternitatea Buftea, dup ce a fost lăsată să aștepte în camera de rezervă a făcut recent o serie de mărturisiri cutremurătoare legate de ce i s-a întâmplat.

Femeia a povestit că a fost operată prin cezariană după 20 de ore de așteptare, deși fusese internată de urgență. Ea acuză medicii maternității Buftea că nu au operat-o la timp și că au lăsat-o să aștepte în zadar ore în șir. Reprezentanții spitalului nu au comentat despre caz, însă au transmis că au deschis o anchetă.

Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă.

Revolta mea este că mi-a murit copilul. Mi l-am dorit foarte mult și nu a avut șansa să fie cu mama ei.

Mi s-a spus că fătul mort poate rezista până la 3 săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, să fie o lecție pentru mine și pentru ei. Dumnezeu mi-a dat acest copil și nu are cum să vrea așa ceva – a povestit femeia, la Antena 3.

Soțul femeii spune că a mai trecut printr-o astfel de experiență în urmă cu doi ani.

E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. Sper ca toți cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit, să plătească – a transmis tatăl.

Părinții au făcut o plângere la poliție și acuză medicii de malpraxis. Potrivit avocaților, acum trebuie stabilit dacă medicii au greșit sau nu.

Un bebeluș a murit după ce a fost sufocat accidental de mama sa

'Aici se pune problema dacă decizia de a amâna încă o zi, deși fătul era în viață, a fost corectă sau nu. Dacă se va dovedi că a fost incorectă, ei vor răspunde pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa ar fi de la 2 la 7 ani și interzicerea dreptului de a mai profesa ca medic sau oricine va fi găsit vinovat acolo' a explicat avocatul Adrian Cuculis.

În acest caz s-a deschis un dosar penal și Direcția de Sănătate Publică face cercetări. În plus, se așteaptă și raportul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton