Medici: „Să oprim utilizarea măștilor împotriva coronavirusului pentru copiii sub doi ani”

Asociaţia de Pediatrie din Japonia a lansat un apel urgent către părinţi legat de copiii cu vârste mai mici de doi ani care riscă să se sufoce dacă poartă măști de protecție împotrvia noului coronavirus.

Asociaţia de Pediatrie din Japonia i-a avertizat pe părinţi că măştile sunt mult prea riscante pentru copiii sub doi ani.

Citește și: Cercetători: E puțin probabil ca un copil să transmită coronavirusul celor din jur

„Măştile pot îngreuna respiraţia, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste, ceea ce creşte presiunea asupra inimilor lor, a spus asociaţia, adăugând că măştile sporesc de asemenea riscul de supraîncălzire în cazul lor. Să oprim utilizarea măştilor pentru copiii sub doi ani”, a afirmat asociaţia într-o notificare de pe site-ul său, potrivti Agerpres.

Reprezentanții asociației au afirmat că până acum au existat foarte puţine cazuri grave de infectare cu coronavirus în rândul copiilor şi că majoritatea copiilor s-au infectat de la membrii familiei.

Premierul Shinzo Abe a anunţat încetarea stării de urgenţă în toată Japonia, după ce numărul infecţiilor cu COVID-19 a scăzut în întreaga ţară. Abe a avertizat că starea de urgență poate fi reinstituită dacă virusul începe să se răspândească din nou.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau