Medicii au confundat cancerul unui băiețel cu o „infecție la ureche”. „A murit. A fost foarte curajos!”

Sebastian Nunney a murit la vârsta de șase ani din cauza unei forme rare de cancer, după ce medicii l-au diagnosticat greșit, spunând că băiețelul are „autism sau o infecție a urechii'.

Sebastian Nunney a fost dus la medicul de familie de către părinții săi îngrijorați când avea trei ani, deoarece au observat că băiatul scade în greutate. Totul s–a petrecut în apogeul pandemiei de Covid-19. Părinților lui Sebastian, Lindsay (41 de ani) și Greg (43 de ani) li s-a spus că, probabil, acesta are o infecție a urechii sau suferă de autism.

„Avea dureri atât de mari încât voia doar să doarmă”

Mai târziu, după o radiografie, a ieșit la iveală ceva suspect în zona pieptului, iar testele ulterioare au arătat că avea neuroblastom, un cancer rar care afectează în principal bebeluși și copii. A fost dus de urgență la Centrul Medical Queens din Nottingham, conectat la un ventilator și a suferit o traheostomie, astfel încât un tub să poată fi introdus în trahee.

După stabilirea diagnosticului corect, băiatul a fost internat rapid și a primit de urgență un tratament agresiv împotriva tumorii care i se descoperise în piept.

Citește și: Un băiețel despre care se credea că are indigestie a fost diagnosticat cu leucemie. „A căzut pe podea, țipând de durere!'

Într-o primă fază, Sebastian  a reușit să facă față tratamentului, iar tumora i s-a micșorat. Anul trecut, medicii au descoperit o creștere canceroasă în zona unui picior, iar testele de sânge au arătat că boala a recidivat.

„La sfârșitul lunii mai, Sebastian încă suferea, avea dureri mari, era oboist, refuzând să mănânce. Se simțea la fel ca la început, când fusese diagnosticat greșit. Am fost liniștiți crezând că acesta era doar răspunsul lui la radioterapie, că după trei ani de tratament, boala începuse să-l lase să se odihnească. Avea dureri atât de mari încât voia doar să doarmă și plângea tot timpul. O scanare RMN a scos la iveală tumori anormale în zona pelvisului, la baza craniului, dar și în țesutul moale din jurul ochilor. În momentul în care am obținut rezultatele, ni s-a spus practic că nu există prea multe speranțe acum și urma doar să încercă să găsim ceva pentru a-i alina durerea' –  a spus tatăl lui, citat de Mirror.

Citește și: O fetiță care refuza să mănânce și avea febră a fost diagnosticată cu leucemie

În timp ce urma un tratament la spital, familia a lansat un apel pentru a strânge 250.000 de lire sterline pentru a-l trimite pe Sebastian în străinătate să încerce o altă terapie. Familia a spus că orice fonduri rămase vor fi donate unei organizații caritabile din Marea Britanie „care se concentrează pe combaterea acestei boli rare'.

Însă a fost prea târziu. După mai bine de trei ani de tratamente și chin, copilul a murit.  Lindsay a spus: După trei ani și jumătate de luptă cu neuroblastom, băiatul nostru curajos și frumos a murit. A fost foarte curajos, iar sfârșitul a fost liniștit, fără durere.'

Familia a făcut o plângere la adresa medicului care l-a diagnosticat greșit.

„Avea dureri și nu dorea să fie examinat. Era în apogeul perioadei de Covid, așa că medicul ne-a lăsat impresia că vrea să plecăm de acolo cât mai repede posibil. La acea vreme, medicii nu doreau să facă consultații față în față, dar am insistat cu adevărat pentru asta pentru că Sebastian slăbise foarte mult. I-am arătat chiar și fotografii cu Sebastian cu doar câteva săptămâni mai devreme pentru a încerca să-i arăt cât de mult a slăbit. Doctorul a spus de fapt că ar putea fi o infecție a urechii, deoarece a existat o anumită inflamație în ureche' – a declarat mama lui.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri