Medicul Mihai Craiu: „Nu mai administrați „coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor cu răceli banale”

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la tratamentele folosite pentru combaterea tusei copiilor. Medicul spune că, în ultima perioadă, s-au înregistrat circa 40 de decesse în rândul copiilor după ce părinții le-au administrat acestora tartamente pentru răceală și tuse fără prescripția medicului.

Mihai Craiu a postat pe pagina de Facebook pe care o administrează, Spitalul virtual pentru copii', un mesaj prin care atenționează părinții cu privire la această situație.

De sezon. Mulți copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura…

Când ar trebui să ne impacientăm în fața unui copil mic (cu vârstă sub 5 ani) care tușește și are febră?

Aș reveni cu o mare rugăminte adresată părinților: nu mai administrați „coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor care au răceli banale!', și-a început Mihai Craiu postarea.

Citește și: Dr. Mihai Craiu, despre siropurile de tuse: „Au efect placebo. Fac bine pentru că sunt dulci

Apoi a menționat cazurile copiilor decedați din cauza primirii tratamentelor după ureche:

Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinții americani, arată că aproape jumătate din aceștia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication – medicamente pentru tuse și răceală).

Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM. Acesta este motivul pentru care autoritățile americane interzic utilizarea CCM ca automedicație, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani. Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători.

https://www.webmd.com/…/fatal-child-poisonings-cough…

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri