Mergem sa votam ca 1+1=2?

M-am abtinut cat am putut pe marginea acestui subiect, insa deja a trecut orice limita a ridicolului. Si ca sa intelegeti cat de ridicol e, pe scurt, astazi se va decide daca vom merge sau nu sa votam in aceasta toamna ca unu plus unu egal doi.

Personal m-am saturat sa vad acelasi instrument civic tinut ca un as in maneca de partidele politice (n-o sa dau nume, nici nu conteaza numele, nu facem politica) si zgaltait prin fata ochilor naivi la infinit, doar, doar s-o mai schimba putin subiectul evenimentelor cotidiene, indiferent care sunt ele.

Daca vom vota in aceasta toamna, sa nu va mintiti singuri, asta votam: 1+1=2

Este deja a 5-a oara (cred, nu am tinut numaratoarea stransa) cand se bate gongul referendumului, se mizeaza pe controversa pe care o starneste de fiecare data fara ezitare si se foloseste acelasi bau-bau etern pentru parinti: 'statul vrea sa iti ia copiii' (chiar am vazut chestia asta pe o pagina de propaganda, nu e o metafora).

Asta in tara in care nici macar copiii care ar trebui luati de langa parintii denaturati nu sunt luati deseori, deoarece statul nu ii poate gestiona corespunzator.

Asadar, in ce masura e necesar sa cheltuim niste bani buni de orice altceva ca sa stipulam clar in constitutie ca 1+1 fac 2? Aparent, in fiecare nou anotimp se mai decide o data ca e imperios necesar.

Tara in care copiii se salveaza cu un articol modificat in constitutie

In realitate, noi stim cu totii ca 1+1 fac 2. Intotdeauna am stiut-o, nimeni nu va schimba aceasta situatie, nimeni nu POATE schimba aceasta stare de fapt, nimeni nu o contesta cu adevarat. Ce se poate realiza insa e o diversiune. Si inca una, si inca una, pana cand in final cei ce-si asteapta referendumul atat de dorit fie il vor primi si vor scrie in constitutie ca 1+1=2, fie va ramane nestipulat.

Oricum va fi, oamenii care pana atunci stiau acest simplu calcul matematic, nu se vor simti imbogatiti spiritual cu nimic.
Cei care si-l doreau stipulat sus in constitutie, garantat vor dormi mai bine si sigur se vor simti protejati.
Apoi mai suntem noi, toti cei care ne vom gandi in ce mod s-ar fi putut folosi in mod realmente util banii pentru a proteja familia, pentru a proteja copilul, in tara in care 1/3 dintre familiile din mediul rural traiesc in pragul saraciei, 3% din copii se culca flamanzi, iar una din 10 mame este minora.

Daca erau necesare toate, desi cred ca fie si unul singur era destul, iata cel putin 3 motive pentru care spun #boicot referendumului pentru stipularea in constitutie a ecuatiei 1+1=2.
Pentru ca nu se schimba nimic, nu iese nimeni in castig.
La final, se vor fi cheltuit niste bani si se vor fi restrans niste drepturi. Copiii care pana atunci mergeau flamanzi la somn vor simti acelasi gol in stomac, pe ei nu-i incalzeste cu nimic modificarea constitutiei.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie