A mers la clinica pentru un avort, dar a nascut in timpul consultului

O femeie a mers la o clinica de obstetrica-ginecologie cu intentia de a face o intrerupere de sarcina, insa a nascut in timpul consultatiei.

O gravida din Mississippi a incercat sa faca o intrerupere de sarcina la singura clinica ramasa in stat care efectueaza avorturi. In schimb, in timpul consultatiei menite sa determine cat de inaintata este sarcina femeii, aceasta a intrat in travaliu si la scurt timp a adus pe lume o fetita sanatoasa.

Femeia aflase ca este insarcinata cu cateva zile in urma

„Totul s-a intamplat in maxim 20-30 de minute.
Tinand cont de aspectul copilului nascut, se pare ca sarcina femeii ajunsese la termen.”, a explicat pentru sursa directoarea clinicii.

Directoarea a mentionat si ca echipa medicala nu a avut timp sa efectueze o ecografie, pentru a vedea cate saptamani avea sarcina femeii, deoarece a intrat la foarte scurt timp in travaliu.
Mama ar fi stiut ca este insarcinata doar de cateva zile.
„Pacienta a spus ca a mers la spital in urma cu cateva zile, unde i s-a spus ca e insarcinata, dar nu i s-a facut si o ecografie pentru a determina cat de avansata era sarcina.”

Chiar daca nu ar fi nascut, iar sarcina n-ar fi fost atat de avansata, femeia tot n-ar fi putut face avort

In momentul in care mama a realizat ca urmeaza sa nasca in timpul consultatiei menite sa stabileasca daca poate face avort, femeia a ramas fara reactie.

„Era tacuta si parea putin socata, dar nu foarte comunicativa. Apoi, totul s-a intamplat atat de repede, ca n-a mai fost timp de discutii.”, a comppletat directoarea.

Imediat dupa nastere, femeia si fetita sa au fost transportate la spital, unde s-a determinat ca amandoua sunt perfect sanatoase.

Legea prevede ca intreruperile de sarcina se pot face pana la cel mult 16 saptamani

Chiar daca femeia n-ar fi intrat in travaliu si n-ar fi fost atat de avansata sarcina, gravida tot n-ar fi putut sa faca avort.

Legea in Mississippi prevede ca intreruperile de sarcina pot fi facute doar la 24 de ore de la o consultatie initiala.
In plus, in prezent intreruperile de sarcina se pot face pana la cel mult 16 saptamani de sarcina.

Sursa: dailymail.co.uk

Imagine: Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie