Mesajul unei mame care alăptează în public pentru cei care se holbează la ea

Alăptatul în public naște în continuare controverse, tot mai multe mame fiind revoltate din cauza celor care se holbează la ele atunci când își hrănesc copiii în cel mai natural mod cu putință.

Imaginea unei mămici care își alăptează copilul într-un restaurant a ajuns virală. Asta după ce mama le-a răspuns în cadrul unei postări pe Facebook celor care s-au holbat la ea și au arătat-o cu degetul pentru că a îndrăznit să alăpteze în public neacoperită.

În descrierea imaginii, Kaidel explică faptul că se uita insistent la o femeie, indignată fiind că aceasta se uita dezgustată la ea pentru că alesese să-și alăpteze copilul într-un loc în care se află atât de mulți oameni.

'Mai devreme am publicat această imagine în care îmi alăptez copilul neacoperită, în public. Din imagine reiese că mă uit undeva, în depărtare. De fapt mă uit fix în ochii unei femei care se holba la mine dezgustată și își clătina capul în semn de dezaprobare față de decizia mea de a-mi alăpta copilul în public. Voia astfel să-mi spună fără cuvinte că este o rușine ceea ce fac eu.

Să vă explic de ce postez imagini cu mine alăptându-mi copilul în public, neacoperită. Nu îmi doresc să le transmit tuturor că trebuie să facă exact la fel ca mine: ‘alăptați-vă toate copii neacoperite. Arătați lumii sânii voștri. Nu! Dacă o mamă se simte mai bine să-și alăpteze copilul acoperindu-și sânii, chiar dacă face un efort suplimentar pentru asta, are toată susținerea mea. Pentru că ea se simte mai bine așa.

Nu mi se pare însă normal ca o mamă care alege să-și alăpteze copilul neacoperită să fie arătată cu degetul sau chiar să fie rugată să părăsească încăperea în care se află pentru că este un loc public', a scris Kaidel pe Facebook.

Mai mult, ea le-a amintit tutror că dreptul mamei de a-și alăpta copilul oriunde și oricând este nevoie este unul prevăzut prin lege.

Citește și: Cele mai comode 3 poziții de alăptare după nașterea prin cezariană | VIDEO

Kaidel atrage atenția și asupra ipocriziei în ceea ce privește expunerea sânilor, pentru că este revoltător ca sânii să fie folosiți ca un obiect sexual pentru a promova o mulțime de produse, pentru a incita bărbații și, în același timp, mamele care îi folosesc în scopul pentru care au fost creați- alăptarea- să fie arătate cu degetul.

Earlier today I posted this picture of my son and I breastfeeding uncovered in a public restaurant. In the picture, it…

Posted by Ashley Kaidel on Tuesday, November 24, 2015

'Sânii au fost creați pentru a susține viața bebelușilor. Acesta este scopul lor principal înaintea celui de a provoca plăcere bărbaților, femeilor, fie ei sau ele iubiți sau soți. Nu este absolut nimic nefiresc în a-mi alăpta copilul, în a-l hrăni și a-i oferi mâncarea direct în gură, de la sursă. Este la fel de natural ca atunci când voi duceți lingura cu mâncare la gură', mai spune mămica.

Citește și: Metodă uimitoare de alăptare! Un bebeluș găsește singur sânul mamei, la numai o oră de la naștere | VIDEO

Kaidel continuă explicând că este nedrept și este o formă de egoism ca unei mame să i se ceară să-și acopere sânii atunci când își hrănește copilul în public, doar pentru că dintr-un anume motiv cineva nu se simte confortabil cu acest lucru.

'Așa cum nimeni nu te arată pe tine cu degetul pentru că mănânci, pentru că este dreptul tău, așa este și dreptul copilului să mănânce fără să existe cineva care să-l vrea izolat sau cineva care să se holbeze la noi', a mai spus tânăra mamă.

În urma a acestei postări Kaidel a primit susținerea unui număr incredibil de mare de persoane. Acest lucru a determinat-o să creeze o pagină de Facebook „Intactalactivist Mama„, care se bucură deja de peste 10.000 de like-uri.

Citește și: 8 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre alăptare

Ashley Kaidel nu este nici pe departe prima mamă care ia atitudine față de cei revoltați de idea alăptatului în public. Celebra actriță Alyssa Milano a postat o imagine pe rețelele de socializare în care, la rândul ei, își alăptează fetița neacoperită.

 

Ea a declarat după ce a postat această imagine că i se pare o prostie ca artistele, ca Miley Cyrus spre exemplu, să nu fie criticate pentru că își arată sânii, ba dimpotrivă, iar mamele care își alăptează copiii să fie criticate și arătate cu degetul pentru că fac cel mai natural lucru posibil.

 

 

Sursa: dailydot.com
Foto: Facebook, Instagram.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie