Mesajul unei mame distruse de pierderea bebelușului: ”Dacă i-aș fi dat măcar un biberon de lapte, azi ar fi trăit”

Fără categorie

Jillian Johnson este o mamă care a evitat timp de cinci ani să spună povestea tragică a copilului ei de teama de a nu fi judecată aspru. Totuși, într-un final, ea și-a luat inima în dinți pentru că speră ca alți părinți să nu treacă prin ce a trecut ea.

Înainte de a deveni mamă pentru prima dată, Jillian a citit toate cărțile despre copil, alăptare, naștere care i-au picat în mână și a mers chiar și la cursuri.

Copilul ei, un băiețel căruia i-au pus numele Landon, s-a născut la termen prin cezariană de urgență, perfect sănătos.

Încă de la naștere, Jillian a fost încurajată să alăpteze exclusiv, pentru că alăptarea exclusivă este desigur cea mai sănătoasă pentru copil, dar și pentru mamă.

Iar pentru că Jillian a vrut să fie sigură că toate lucrurile vor decurge bine, ea a cerut și sfatul unui consulatant în alăptare care a asigurat-o că are o lactație bună pentru primele zile după nașterea prin cezariană și a reluat sfatul de a alăpta copilul exclusiv.

În ciuda faptului că băiețelul plângea încontinuu, deși mama îl ținea mai tot timpul la sân, ea a fost asigurată că nu este nimic în neregeulă.

Chiar și după ce a ieșit din spital și a ajuns acasă, Jillian a continuat să țină copilul la sân. După patru zile însă, a avut un șoc în momentul în care copilul s-a învinețit la față și nu mai respira. Atunci a chemat ambulanța.

Medicii au descoperit că micuțul pierduse semnificativ în greutate, era îngrozitor de deshidratat și din acest motiv făcuse un stop cardiac.

În ciuda intervenției rapide a medicilor care l-au resuscitat, creierul bebelușului a fost privat de oxigen o perioadă prea lungă și acest lucru i-a fost fatal. În ciuda faptului că a fost conectat la aparate și indusă respirația artificială, daunele produse la nivelul creierului au fost iremediabile, așa că, la scurt timp, micuțul s-a stins.

Mama a fost devastată și s-a învinovățit că nu i-a dat copilului măcar o sticlă cu lapte formulă atunci când plângea la sânul ei.

Mult timp a ezitat să spună povestea ei de teama de a nu fi aspru judecată, dar și pentru că durerea era prea mare, însă la un moment dat a decis să vorbească pentru a trage un semnal de alarmă.

Citește și: Sfaturi despre alaptare de la dr. Ana Culcer

Ea spune că medicii știau de o dereglare hormonală pe care o avea, dar, cu toate acestea, a fost sfătuită tot timpul să alăpteze exclusiv natural. Toată lumea i-a spus că nu ar fi bine să suplimenteze cu un biberon de lapte.

'Așa este, este cel mai bine pentru copil să fie alăptat exclusiv, dar cred că în primele zile nu ar fi fost nicio tragedie dacă suplimentam cu un biberon de lapte. Dacă nu-i era foame nu-l mai mânca, măcar știam că nu este înfometat. De-aș putea da timpul înapoi…. O singură sticlă dacă i-aș fi dat azi poate ar fi fost în viață.

Landon ar fi avut azi cinci ani. Alți copii la vârsta asta se pregtătesc de grădiniță, dar nu și copilul meu', a declarat Jillian.

'Copilul nu trebuie să plângă tot timpul, nu este normal așa, chiar dacă tot auzim asta. Este normal ca e să mai și dormă și neapărat să murdărească scutece. Nu mi-a trecut nicio clipă prin minte că nu-l puteam liniști din plâns pentru că era prea înfometat', a mai spus mama.

Ea spune că nu se poate ierta pentru ceea ce s-a întâmplat, dar speră că poate ajuta alte familii împărtășind povestea ei.

Semne care arată că bebelușul primește suficient lapte:

Copilul începe să sugă pofticios și în ritm alert, dar la un moment dat ritmul său încetinește și cgiar face pauze, adoarme la sân.

Auzi și vezi cum copilul înghite.

Obrajii copilului arată de ca și cum ar fi gura plină atunci când suge.

Copilul se depărtează singur de la sân după ce suge.

Copilul pare liniștit și sătul după majoritatea alăptărilor

Simți că ți se golesc sânii.

Tu te simți relaxată după ce alăptezi

Copilul ia în greutate.

Citește și: „La pieptul tau, mama' – Dana Nalbaru vobeste despre alaptare

Sursă: mirror.co.uk
Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din